Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 13:53

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στρατηγική επένδυση για 6στερο ξενοδοχείο στη Δ.Ε. Ζαλόγγου μέσω του Enterprise Greece ετοιμάζει ο Δήμος Πρέβεζας

Όπως προκύπτει από αποκλειστικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ο Δήμος Πρέβεζας και ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος έχουν ξεκινήσει επαφές με τον οργανισμό Enterprise Greece, ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί ο Δήμος στις στρατηγικές επενδύσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, έχει ήδη υπάρξει η απαραίτητη ανταλλαγή εγγράφων με τον οργανισμό Enterprise Greece, για να συνταχθεί και να υπογραφεί ένα MOU, ένα Μνημόνιο Συνεργασίας που θα έχει τη μορφή προγραμματικής σύμβασης, ώστε να αναλάβει ο οργανισμός τη μελέτη για να υπάρξει στρατηγική επένδυση για 6στερο ξενοδοχείο στη Δ.Ε. Ζαλόγγου, σε μία έκταση που φτάνει τα 230 στρέμματα.

Πιθανότατα μάλιστα το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης τόσο στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί -εφόσον περάσει από τα θεσμικά όργανα του Δήμου- μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και του Enterprise Greece, θα έχει ως απώτερο στόχο την επενδυτική και αδειοδοτική ωρίμανση του έργου, προκειμένου αυτό να εισαχθεί στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.), και να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση καθώς και την περαιτέρω αναζήτηση επενδυτικού σχήματος μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η προγραμματική σύμβαση αποσκοπεί στην κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου για την δημιουργία 6στερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος πολυτελείας. Στο πλαίσιο αυτό θα ολοκληρωθούν υποστηρικτικές μελέτες αδειοδοτικής και τεχνικής εφικτότητας καθώς και επιχειρηματικό σχέδιο βιωσιμότητας και κερδοφορίας της επένδυσης.  Το έργο θα εισαχθεί προς έγκριση στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν.3894/2010, όπως ισχύει. Η αποστολή του Οργανισμού Enterprise Greece  θα ολοκληρωθεί με την κατάρτιση των διαγωνιστικών φύλλων του πλειοδοτικού διαγωνισμού παραχώρησης του έργου σε συνεργασία με τον Δήμο.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece αποτελεί εξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Invest in Greece) - στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» (Ο.Π.Ε. Α.Ε.) - σε έναν νέο και καινοτόμο φορέα εξωστρέφειας. O Οργανισμός Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Eξωτερικών για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο (τώρα έχουν υπογραφεί και τα σχετικά ΦΕΚ) 6 επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους €595.809.000 που θα δημιουργήσουν 1.395 μόνιμες θέσεις εργασίας, έλαβαν το πράσινο φως για θετική εισήγηση προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Enterprise Greece.

Τα 6 επενδυτικά σχέδια είναι τα ακόλουθα :

  1. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΛΥΧΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» κοινό έργο του Δήμου Λευκάδας και του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας.

  1. «ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΜΠΑΡΑ – ΔΙΑΚΟΦΤΟ & ΙΔΡΥΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ 5* ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑ – ΦΑΡΟΣ, ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΙΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» της εταιρείας 105 ΑΕ.

  1. «ΑΝΕΓΕΡΣΗ BOUTIQUE HOTEL 5* ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΙΚΡΗ ΝΕΡΟ, ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΙΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» της εταιρείας ΝΕΡΟ ΑΕ.

  1. «ΙΔΡΥΣΗ  2 ΣΥΝΘΕΤΩΝ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ  ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΠΑΣ  – ΛΟΥΚΑΣ – ΜΑΝΟΥΣΟΥ – ΠΕΤΗ – ΧΑΜΟΥΧΑΔΕΣ, ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΙΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» της εταιρείας LUCAS ΑΕ.

  1. «VARKO» της εταιρείας  RND INVESTMENTS GREECE Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

  1. «ARCADIA» της εταιρείας  «TΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΥΛΛΗΝΗ Α.Ε.».

Οπότε μέσα στον Σεπτέμβριο ανοίγει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τις συγκεκριμένες επενδύσεις στην περιοχή μας, η οποία συγκεντρώνει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε ότι ανακοίνωση για τη δημοτική περιουσία (δείτε ΕΔΩ), για την καταγραφή και την αξιοποίησή της εξέδωσε πρόσφατα και η δημοτική παράταξη "Ανάπτυξη Τώρα".