Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 16:22

Απίστευτες καταγγελίες Ροπόκη στην οικονομική επιτροπή – Και πάλι απασχόλησαν αγωγές για “έργα στα λόγια”

Αρκετές αγωγές ιδιωτών για “έργα στα λόγια” της περιόδου της δημαρχιακής θητείας του Χρήστου Μπαΐλη, απασχόλησαν και πάλι τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας το μεσημέρι της Πέμπτης.

IMG 9002

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Ροπόκης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε μία από αυτές, προχώρησε σε απίστευτες καταγγελίες κατά της πρώην δημοτικής αρχής και νυν μείζονος αντιπολίτευσης για τα προηγούμενα χρόνια.

Και στις 4 περιπτώσεις αγωγών ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας Αλέξανδρος Βουκελάτος, τόνισε ότι εφόσον οι τότε Αντιδήμαρχοι παραδέχονται τις αναθέσεις και την εκτέλεση των εργασιών, τότε δεν υφίσταται λόγος έφεσης.

IMG 9009

Η πρώτη αγωγή αφορούσε συνολικά το ποσό των 8.235, 20 ευρώ, για επισκευές οχημάτων, προμήθεια ανταλλακτικών, λιπαντικών κλπ. Ο αντίδικος επικαλέστηκε τις από 31/8/2014 και 10/5/2016 βεβαιώσεις των τότε αντιδημάρχων Παντελή Μπαρτζώκα και Νικολάου Πανταζή, αντίστοιχα, για την εκτέλεση των εργασιών.

Η δεύτερη αγωγή αφορούσε συνολικά το ποσό των 15.144,5 ευρώ για χωματουργικές και άλλες γεωργικές εργασίες στα διοικητικά όρια του Δήμου Πρέβεζας. Επί αποδείξεως της αγωγής για την εκτέλεση των εργασιών έχει βεβαιώσει ενόρκως ο τότε Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ροπόκης.

IMG 9001

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Ροπόκης έκανε την παρακάτω παρέμβαση-καταγγελία:

“Για την ιστορία να πω και θα είμαι πάντα ειλικρινής. Έτσι κερδίζεται ο σεβασμός. Ο ιδιώτης είναι συγγενής του τότε Δημάρχου. Είναι από τον Ωρωπό. Τον έβαζαν να καθαρίζει τον Ωρωπό κάθε χρόνο. Εγώ λέω την αλήθεια και η αλήθεια τσακίζει κόκαλα... Είπα ότι έχουν πρώτου βαθμού συγγένεια, δεν είναι δεύτερα και τρίτα ξαδέρφια... Όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού... καμάρι μου δεν ξέρω τίποτα. Ήταν προεκλογικά και βάλαμε τον άνθρωπο να κάνει άρον-άρον τον καθαρισμό. Μετά ήρθε η ώρα για το ποιος θα υπογράψει. Και λέγαμε ότι θα γίνει καταλογισμός. Και ο κλήρος έπεσε σε εμένα. Ενώ ήταν σε γνώση όλων. Το λέω γιατί θα αρχίσω κάποια στιγμή κι εγώ και θα λέω δεν ξέρω τίποτα. Θα γυρίσουμε πάλι στα πρακτικά. Ο άνθρωπος δούλεψε”.

IMG 9004

Ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Βασίλης Κωστούλας προσχώρησε στην εξής επισήμανση: “Είναι όμως και κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο δούλεψε, τι μετρήθηκε, τι ακριβώς έκανε... Πως μπορούμε να τα ξέρουμε αυτά;”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή” και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Ροπόκης ανέφερε: “Τόσα έπαιρνε κάθε χρόνο ο συγκεκριμένος από την εποχή που ήταν στο Λούρο. Αυτό ακριβώς το ποσό έπαιρνε κάθε χρόνο που τον καλούσαν να δουλέψει...”.

Κάπου εκεί η συζήτηση έκλεισε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Ακρίβη να λέει χαριτολογώντας: “Οι γεωργικές χρήσεις τι είναι; Ντομάτες;”.

IMG 9010

Η τρίτη αγωγή αφορούσε συνολικά το ποσό των 6.524 ευρώ για χωματουργικές και άλλες γεωργικές εργασίες στα διοικητικά όρια του Δήμου Πρέβεζας και ειδικότερα στην Καμαρίνα, όπου βεβαίωσε ενόρκως ο τότε Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας για έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η τέταρτη αγωγή αφορούσε συνολικά το ποσό των 35.550,80 ευρώ για χωματουργικές και οικοδομικές εργασίες.

Επί αποδείξεως της αγωγής για την εκτέλεση των εργασιών έχει βεβαιώσει ενόρκως ο τότε Αντιδήμαρχος Νικόλαος Πανταζής.

Ούτε λίγο ούτε πολύ “μαζεύτηκε” ένα ποσό της τάξεως των 65.000 ευρώ.