Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 12:54

Αντιφασιστικο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Πρέβεζα

Αντιφασιστικο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Πρέβεζα μπροστά στη θεοφάνειο, με κεντρικά συνθήματα : " Ο Παύλος ζει τσακιστε τους ναζί" , "οι φασίστες είναι του κράτους εφεδρεία-στηρίζουνε το σύστημα και τη πλουτοκρατία", " δεν είναι αθώοι , είναι δολοφόνοι και εγκληματίες, οι ναζί στη φυλακή".

Μέλος της δημοτικής κινησης  " ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας" παρουσίασε το ψήφισμα  καταδίκης της Χρυσής Αυγής που εχει αποριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο . Στη τοποθέτησή του ζήτησε να τιμωρηθούν με την αυστηρότερη των ποινών όχι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Φύσσα και των βίαιων επιθέσεων, αλλά όλη (πρώην και νυν) πολιτική ηγεσία της Χρυσής Αυγής που έστησε επιχειρησιακά την εγκληματική οργάνωση και καθοδηγούσε τα τάγματα εφόδου. Τόνισε ότι δε θα ανεχτούμε μια αποφαση από το αστικό δικαστήριο που θα αμαυρώσει τα θύματα του ναζισμού στη χώρα μας, στη Κρυοπηγή, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κάνδανο, στη Καισαριανή.

Σύντομη τοποθέτηση έγινε από μέλος του "Ανυποταχτου Μαθητή Πρέβεζας"  η οποία τόνισε: "Φέτος , το σύνθημα "ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί" είναι πιο επικαιρο από ποτέ , καθώς στις 7 Οκτώβρη αναμένεται η τελική απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής , επειτα από 5,5 χρόνια από την έναρξή της. Απαιτούμε α) το χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης και την ποινική της δίωξη β) ισόβια στους νεοναζί δολοφόνους . Καταδικάζουμε την Ευρώπη φρούριο που πνιγει και δολοφονεί μετανάστες. Να κλεισουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Μόρια και αλλού. Δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε τον αντιφασιστικό αγώνα στα σχολεία και τις γειτονιές μας , ώστε η ναζιστική ιδεολογία να μη βρίσκει έδαφος στη κοινωνία μας".

Αμέσως μετά ακολουθησε πορεία στη κεντρική αγορά.