Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 10:15

Δεν μπήκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Πέμπτη το θέμα για το νέο Νοσοκομείο

Με 15 θέματα και κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας την Πέμπτη στις 7μ.μ. στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

Στην ημερήσια διάταξη ωστόσο δεν μπήκε το θέμα για τις δυνατότητες οργανωμένης προσπάθειας για διεκδίκηση κατασκευής νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, παρά τη σχετική πρόταση που είχε κάνει ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας (δείτε ΕΔΩ) και τις πληροφορίες που ήθελαν το θέμα να μπαίνει για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Σε επικοινωνία που είχε με το atpreveza.gr με τον κ. Νίτσα για το συγκεκριμένο ζήτημα μας ανέφερε: “Είχα επικοινωνία με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας κ. Καραμανίδη, όσο και με το Δήμαρχο κ. Γεωργάκο και με διαβεβαίωσαν πως θα έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Τους είχα ενημερώσει μάλιστα κατόπιν συνεννόησης και με άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου ότι μπορεί να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη και με τη συλλογή υπογραφών, καθώς συμφωνούσαν και άλλες παρατάξεις. Μου έδωσαν καταληκτική ημερομηνία που θα συζητηθεί το θέμα την 24η Σεπτεμβρίου. Τώρα γιατί δεν έγινε αυτό, δεν το γνωρίζω... Είχα αναφέρει το θέμα και πάλι και σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και δημόσια”.

Γιατί απέφυγε ο κ. Γεωργάκος τη συζήτηση μένει να εξηγηθεί δημόσια. Αν το έπραξε δηλαδή για λόγους πολιτικού τακτικισμού ή απλώς... το ξέχασε! Μένει όμως ένα λογικό και απλό ερώτημα. Γιατί μία δημοτική αρχή να στέκεται φοβικά απέναντι σε μία συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Πρέβεζας έχει εντάξει στις συναντήσεις που πραγματοποιεί στα Υπουργεία και μία στο Υπουργεία Υγείας, αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου. Αν τελικά θα έχει νέα ή όχι για το θέμα του Νέου Νοσοκομείου αυτό θα φανεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Θα πρέπει πάντως να θεωρείται βέβαιο ότι αναφορές για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα αυτό θα υπάρχουν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.