Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 10:57

Επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του atpreveza.gr για το MOU Δήμου Πρέβεζας και Enteprise Greece για μεγάλη επένδυση στη Δ.Ε. Ζαλόγγου

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 (δείτε ΕΔΩ) το atpreveza.gr είχε αποκαλύψει την μεγάλη στρατηγική επένδυση που ετοιμάζει ο Δήμος Πρέβεζας στη Δ.Ε. Ζαλόγγου, σε συνεργασία με την Enterprise Greece Α.Ε. (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.).

Προς απόλυτη επιβεβαίωση των όσων είχαμε μεταφέρει τότε στο δημοσίευμά μας, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας καλείται στη συνεδρίαση της Πέμπτης να αποφασίσει υπέρ ή κατά της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και την εταιρεία. Ακολούθως θα αποφασίσει και το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Η περιοχή όπου στοχεύουν οι δύο πλευρές για να πραγματοποιηθεί η επένδυση (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 6στερο ξενοδοχειακό συγκρότημα) βρίσκεται ανάμεσα στο Μονολίθι και το Κανάλι (κεντρική φωτογραφία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές μέσα από τη συνεργασία τους θα προχωρήσουν στην κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου και την προώθηση ολοκλήρωσης υποστηρικτικών μελετών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το οποίο θα περιλαμβάνει περιγραφή του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας της επένδυσης, των ειδικότερων χωροταξικών, πολεοδομικών και περιβαλλοντικών θεμάτων του γεωτεμαχίου επέμβασης, καθώς και του όμορου θαλάσσιου χώρου, χρηματοοικονομικό μοντέλο το οποίο θα τεκμηριώνει την βιωσιμότητα και κερδοφορία του έργου, εκτιμώμενο προϋπολογισμό, ενδεικτικούς τρόπους παραχώρησης προς την επενδυτική κοινότητα καθώς και κλαδική μελέτη.

Θα συνεργαστούν για την επίλυση τυχόν βασικών αδειοδοτικών θεμάτων της επένδυσης προ της εισαγωγής του έργου στη Δ.Ε.Σ.Ε. και η Enteprise Greece θα βοηθήσει το Δήμο στην κατάρτιση των διαγωνιστικών φύλλων του διαγωνισμού.

Η εταιρεία θα φροντίσει για την προσέλκυση επενδυτών και επιχειρηματιών για την ανάληψη κατασκευής και λειτουργίας του έργου, καθώς και για την αδειοδοτική ωρίμανση έως και την έκδοση του ανάλογου Προεδρικού Διατάγματος χωροθέτησης.

Το κόστος επίτευξης του αμοιβαίου σκοπού εκτιμάται συνολικά ότι ανέρχεται σε ογδόντα χιλιάδες ευρώ (€ 80.000,00) συμπ. ΦΠΑ (μέχρι 20.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ θα συνεισφέρει ο Δήμος Πρέβεζας).

Η σύμβαση θα έχει διάρκεια 3 ετών από την υπογραφή της και θα την υπογράψουν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.” Γιώργος Φιλιόπουλος.