Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 09:50

Πήρε πίσω την κυκλοφοριακή μελέτη της Πάργας ο Δήμος

Είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ μας στις 10 Ιουλίου (δείτε ΕΔΩ), ότι η δημοτική αρχή Πάργας αποφάσισε να προχωρήσει σε κυκλοφοριακή μελέτη στην Πάργα, με σκοπό να διευθετήσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν εκεί ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρ' όλα αυτά με απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πάργας στις αρχές Αυγούστου (δείτε ΕΔΩ) αποφάσισε την ανάκληση της αριθμ.14/2020 απόφασης σχετικά με την έγκριση εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης στη Δ.Κ. Πάργας και ανέβαλε την συζήτηση σχετικά με την τροποποίηση της, αφ' ενός γιατί δεν προλάβαινε την καλοκαιρινή σεζόν και αφ' ετέρου γιατί η μελέτη παρουσίασε αρκετά τεχνικά ζητήματα (π.χ. οριζόμενος χώρος στάθμευσης έπεφτε επάνω σε οικόπεδο που δεν ήταν καν δημοτικό κ.α.).

Στο μεταξύ ήδη από τις 21 Ιουλίου 38 πολίτες της Πάργας προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για να ανατραπεί η συγκεκριμένη απόφαση. Τελικώς η έντασή τους απορρίφθηκε (δείτε ΕΔΩ), μιας και αναφερόταν σε απόφαση που ουσιαστικά δεν υπήρχε.

Σε κάθε περίπτωση θα επανεξεταστούν αρκετά ζητήματα και η κυκλοφοριακή μελέτη θα προχωρήσει.