Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 11:05

“Καρατόμηση” του Προϊσταμένου της Αποκεντρωμένης στην Πρέβεζα – Το πολιτικό “παρασκήνιο” και οι ενοχλήσεις...

Ερωτηματικά -κυρίως με πολιτικό περιεχόμενο- δημιουργεί η ουσιαστική “καρατόμηση” του Προϊσταμένου του Τμήματος ∆ιοικητικού-Οικονοµικού Ν. Πρέβεζας της ∆ιεύθυνσης ∆ιοίκησης της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Ηπείρου – ∆υτικής Μακεδονίας και η μετακίνησή του σε θέση Προϊσταμένου του τµήµατος Αδειών ∆ιαµονής.

Στους λόγους της απόφασης που υπογράφει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Βασίλης Μιχελάκης, αναφέρεται ως αιτία “...η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναµικού, η αξιοποίηση των αποκτηθεισών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, η ανταλλαγή εµπειριών και γνώσεων στα πλαίσια της εύρυθµης λειτουργίας των υπηρεσιών της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Ηπείρου – ∆υτικής Μακεδονίας...”.

Και οι... πέτρες γνωρίζουν στη δημόσια διοίκηση ότι η αιτία “ανταλλαγή εµπειριών και γνώσεων” αποτελεί μία “κομψή” δικαιολογία για να πραγματοποιηθούν αλλαγές.

Ο κ. Χάιδας υπηρετεί στη θέση του Προϊσταμένου από το 2011. Με τις κατά καιρούς αποφάσεις της υπηρεσίας του, με τις οποίες ακυρώθηκαν αποφάσεις Δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων και Δ.Σ. οργανισμών Δήμων (π.χ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας), είχε στοχοποιηθεί δημόσια από Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και Προέδρους-Αντιπροέδρους ΝΠΔΔ, με την κατηγορία ότι μεροληπτεί.

Υπέρ ποιου όμως; Κάτι τέτοιο δεν κατονομάστηκε ποτέ, αν και όσοι χρησιμοποίησαν τέτοιου είδους “σαθρά” επιχειρήματα, υπονοούσαν την πολιτική του τοποθέτηση. Ο κ. Χάιδας ήταν στέλεχος της ριζοσπαστικής Αριστεράς και γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015, όταν και διαφώνησε πολιτικά και αποχώρησε.

Σαφώς και η πολιτική του τοποθέτηση δεν ήταν κρυφή, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και έχει να κάνει με την εν γένει πολιτική λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Ν. Πρέβεζας αποτελούσε το τελευταίο “ανάχωμα” για τυχόν παραβάσεις νόμου, αυθαιρεσίες, μικροπολιτικά παιχνίδια, ρουσφέτια, παράνομες τοποθετήσεις υπαλλήλων σε πόστα και κάθε είδους παρατυπίες στην αυτοδιοίκηση. Οι ακυρωτικές αποφάσεις και ο έλεγχος που ασκούσε ενοχλούσαν. Ενοχλούσαν πάντα, πολύ και πολλούς... “Φίλοι και εχθροί” ωστόσο κατέληγαν σε ένα συμπέρασμα αναφορικά με τη δουλειά του. Ήταν “δίκαιος”...

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το σωματείο εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής-Μακεδονίας βρίσκεται σε μεγάλη ένταση με τον κ. Μιχελάκη. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας τον κατήγγειλε το 2019 για τρομοκρατία, παράνομες μετακινήσεις και τοποθετήσεις προσωπικού και για διώξεις, αν και ο ίδιος τα διέψευσε κατηγορηματικά.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ίσως πολιτικό οξύμωρο, ένα νυν μέλος της της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να μετακινεί έπειτα από πολλά χρόνια ένα πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ...

 

Π.Τ.