Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 14:05

«Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία»-Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στην Πρέβεζα

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τα ελλιπή μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία.

IMG 9259

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Φόρο και από εκεί φωνάζοντας συνθήματα όπως «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία» και «κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή» διέσχισαν τη λεωφόρο Ειρήνης, την παραλιακή οδό, την οδό Σπηλιάδου και κατέληξαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

IMG 9246

Οι μαθητές ζήτησαν από το διευθυντή να τους συναντήσει στον αύλειο χώρο για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους, κάτι που ο κ. Κατσανάκης δεν αποδέχθηκε ζητώντας από τους μαθητές να ορίσουν αντιπροσωπεία και να συναντηθούν στο γραφείο του, σύμφωνα με τα όσα επιβάλλει και το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως είπε. Οι μαθητές αρνήθηκαν, σημειώνοντας πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα καταργούνται από την ίδια την πολιτεία η οποία στοιβάζει 25 και 27 μαθητές στις τάξεις και προς στιγμή επικράτησε ένταση, η οποία εκτονώθηκε με την αποχώρηση των μαθητών.

IMG 9272

Να σημειώσουμε πως και σήμερα ήταν υπό κατάληψη οχτώ σχολεία στο Νομό Πρέβεζας, ενώ οι μαθητές προανήγγειλαν και νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι μαθητές μεταξύ άλλων απαιτούν:

  • Να μη μειωθεί κανένα τμήμα σε κανένα σχολείο
  • Δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Μέχρι 15 το πολύ μαθητές ανά τμήμα με βάση το πόσο μεγάλο είναι το κάθε τμήμα
  • Άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία
  • Άμεση κατάργηση του νόμου εξίσωσης των πτυχίων κολεγίων και δημόσιων πανεπιστημίων
  • Κατάργηση του νόμου κατάργησης του ασύλου καθώς και επέκτασή του στα σχολεία.