Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 12:09

Πήρε αναβολή η υπογραφή του MOU με την Enterprise Greece έπειτα από την αντίδραση της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο...

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), το θέμα της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Πρέβεζας και την Enterprise Greece Α.Ε. για μεγάλη τουριστική επένδυση στη Δ.Ε. Ζαλόγγου, εισήχθη ως θέμα προ ημερησίας διάταξης για λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, μετά την απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η ώρα ήταν περασμένη, καθώς είχαν συζητηθεί θέματα της ημερήσιας διάταξης προηγουμένως και οι παρατάξεις Στροφή στο Μέλλον, Δημοτική Συνεργασία, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας, ζήτησαν να μη ληφθεί απόφαση, αλλά απλώς να γίνει ενημέρωση, κάτι στο οποίο συμφώνησε και η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν αρκετές απορίες για τη σύνθετη τουριστική επένδυση, τόνισαν ότι πιάστηκαν ουσιαστικά εξαπίνης, ενώ έθεσαν και το θέμα της παντελούς έλλειψης διαβούλευσης, καθώς ούτε ζητήθηκε η γνώμη της τοπικής κοινότητας, ούτε πέρασε το θέμα από επιτροπή διαβούλευσης. Τέθηκε επίσης το ζήτημα των καταστημάτων εστίασης που λειτουργούν στην περιοχή και νοικιάζουν δημοτικά ακίνητα με συμβόλαια.

IMG 9377

Σε κάθε περίπτωση ο διευθυντής στρατηγικών επενδύσεων του Enterprise Greece Άκης Σκλάβος, έκανε μία πλήρη ενημέρωση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επένδυση, ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα χρειαστεί ευρεία πολιτική συναίνεση ένα τέτοιο project, ανέφερε πως απόφαση θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Σκλάβος πάντως ξεκαθάρισε ότι την πόρτα του Enterprise Greece Α.Ε τη “χτύπησε” ο κ. Γεωργάκος και πρότεινε το συγκεκριμένο τεμάχιο προς αξιοποίηση ανάμεσα σε Μονολίθι και Κανάλι.

Τα... σπουδαία επομένως στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.