Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 12:51

Το θέμα της απομάκρυνσης των μεταλλικών πετασμάτων από το δημοτικό πάρκινγκ επανέφερε ο Μ. Γεωργούλης, χωρίς να πάρει απάντηση

Το θέμα της απομάκρυνσης των μεταλλικών πετασμάτων που έχει τοποθετήσει η Μαρίνα Πρέβεζας παραπλεύρως του δημοτικού παραλιακού parking επανέφερε για μια ακόμη φορά ο δημοτικός σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης για τα Χωριά και την Πόλη της Πρέβεζας Μιχάλης Γεωργούλης, καλώντας το δήμαρχο Πρέβεζας να υλοποιήσει επιτέλους την απόφαση που έχει λάβει το δημοτικό λιμενικό ταμείο από τον περασμένο Ιανουάριο για την απομάκρυνσή τους.

IMG 9311

Ο κ. Γεωργούλης τόνισε: “Η ερώτησή μου αφορά μια προηγούμενη απόφαση που είχε ληφθεί εδώ μέσα και είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος ότι θα την υλοποιήσει. Με προτροπή μάλιστα του κ. Φονταρά είχε ειπωθεί ότι υπήρξε απόφαση του Λιμενικού Ταμείου να φύγουν τα τσίγκινα πετάσματα από την περιοχή που βρίσκεται το πάρκινγκ. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Καλούμε το δήμαρχο να υλοποιήσει την απόφαση αυτή, μπορεί με μια εντολή να στείλει ένα συνεργείο από το δήμο να τα ξηλώσει. Είναι απαίτηση της κοινωνικής πλειοψηφίας των δημοτών, το γνωρίζει πολύ καλά ο δήμος. Απορώ για ποιο λόγο μέχρι στιγμής δεν υλοποιείται η απόφαση του λιμενικού ταμείου. Απορώ ακόμη γιατί εφόσον δεν συνεχίζονται στο συγκεκριμένο χώρο οικοδομικές εργασίες και εφόσον αυτά τα παραπετάσματα είναι σε χώρο που ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο, είναι δικαίωμα του δήμου να το πράξει χωρίς να ρωτήσει τη Μαρίνα ΑΕ. Δεν υπάρχει νομικό κώλυμα γιατί δεν γίνονται εργασίες. Η αιτίαση ότι δεν έχει δοθεί άδεια λειτουργίας της μαρίνας είναι κάτι το γελοίο για μένα. Η ίδια η μαρίνα πως λειτουργεί τότε; Πως ελλιμενίζονται σκάφη που τα βλέπουμε; Ή λειτουργεί και υπάρχει απόφαση ή λειτουργεί παράνομα; Ποιος είναι ο λόγος που δένουν τα χέρια στο δήμαρχο απέναντι στη Μαρίνα ΑΕ και δεν υλοποιεί αυτή την απόφαση του δήμου; Καλούμε για τελευταία φορά τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους ποιος διοικεί αυτό τον τόπο; Η εκλεγμένη δημοτική αρχή ή ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος επιχειρηματίας; Όποιος κι αν είναι αυτός”.

Ο κ. Γεωργούλης δεν πήρε συγκεκριμένη απάντηση αυτή τη φορά από το δήμαρχο, ο οποίος να θυμίσουμε ότι σε περασμένη συνεδρίαση στις αρχές Αυγούστου (δείτε εδώ) είχε πει ότι ετοιμάζεται ένα έγγραφο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προς τη Μαρίνα ΑΕ για να απαντήσει ποια διαδικασία έχει ακόμη στα Υπουργεία για να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση της Μαρίνας.