Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 14:47

Ειδική συνεδρίαση για το Νοσοκομείο Πρέβεζας στις 5 Οκτωβρίου-Ομόφωνο ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας

Ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ενίσχυση του υπάρχοντος Νοσοκομείου Πρέβεζας και την ανέγερση νέου δημόσιου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα όσα δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Πρέβεζας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

IMG 9280

Να θυμίσουμε πως ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” κ. Νίτσας είχε ζητήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου  διευρυμένη σύσκεψη των τοπικών φορέων, με τη μορφή διευρυμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, για να διεκδικηθεί η κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση το ζήτημα της άμεσης ενίσχυσης του υπάρχοντος Νοσοκομείου αλλά και το ενδεχόμενο ανέγερσης νέου τέθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

IMG 9283

Ο δήμαρχος Πρέβεζας πρότεινε να γίνει η συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης αφού όπως είπε λόγω των μέτρων Covid θα είναι δύσκολο να γίνει τόσο ευρεία σύσκεψη με φορείς από όλο το Νομό, ωστόσο κάτω από τις πιέσεις συμφώνησε να γίνει προσπάθεια προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στη Θεοφάνειο ή στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση η “Στροφή στο Μέλλον” πρότεινε το παρακάτω ψήφισμα το οποίο με κάποιες μικρές τροποποιήσεις ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο:

“Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που κατεγράφησαν οι ανησυχίες του Οργάνου για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και επανετέθησαν για πολλοστή φορά τα αιτήματα για βελτίωση των εγκαταστάσεών του και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αυτό, αλλά και του πάνδημου αιτήματος για την ανέγερση, επιτέλους, νέου Νοσοκομείου.

Δυστυχώς όμως στο χρονικό διάστημα που παρήλθε και παρά την πρωτοφανή υγειονομική κρίση του COVID-19, στο Νοσοκομείο Πρέβεζας πολύ λίγα έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αντίθετα συνεχίζεται η αποψίλωσή του από έμπειρο και πολύτιμο προσωπικό, μέσω συνταξιοδοτικών και όχι μόνο, αποχωρήσεων, και σε μεγάλο βαθμό τίθεται σε κίνδυνο η ασφαλής λειτουργία του.

Αποκορύφωμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής για το Νοσοκομείο μας αποτέλεσε η πρόσφατη προκήρυξη πρόσληψης Ιατρικού προσωπικού, όπου σε σύνολο 400 θέσεων ειδικευμένων Γιατρών που προκηρύχτηκαν για τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ούτε (1) θέση δεν προβλέφθηκε για το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, παρότι όπως όλοι γνωρίζουν είναι από τα Νοσοκομεία με τις μεγαλύτερες ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού στην περιοχή μας.

Τα αποτελέσματα αυτής της απαξίωσης για το Νοσοκομείο μας, ενόψει μάλιστα και του νέου κύματος της πανδημίας του COVID-19 που επέρχεται, το καθιστούν εξαιρετικά αδύναμο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όργανο εκλεγμένο από την τοπική κοινωνία, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κωφεύει μπροστά σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση, αλλά πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση μπροστά σε αυτά τα προβλήματα και να ζητήσει την άμεση διόρθωση των αδικιών που έχουν διαπραχθεί κατά των κατοίκων της περιοχής μας.

Γι’ αυτό λοιπόν ζητάμε ξανά:

• Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού , παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
• Ικανοποίηση του υπερώριμου αιτήματος για ανέγερση νέου δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, με άμεση πρωτοβουλία σε συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας.

Η υγεία είναι ύψιστο δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι δωρεάν, προσβάσιμο και ποιοτικό για όλους χωρίς φυσικά να προσεγγίζεται με λογιστικούς, δημοσιονομικούς και όρους αγοράς”.