Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 02:50

Η Πρέβεζα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο (PHOTO-VIDEO)

Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο τίμησε χθες με κάθε επισημότητα η Πρέβεζα.

ag.xar3

Οι εκδηλώσεις του πανηγυρικού εορτασμού ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου με τον Μέγα Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλου και χθες τo πρωί ετελέστη η ιερά ακολουθία του Όρθρου και στις 8.30 η Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Λευκάδος & Ιθάκης, κ. Θεόφιλος και Νικοπόλεως & Πρεβέζης, κ. Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στον πεζόδρομο της αγοράς και την παραλία, ενώ το "παρών" έδωσαν πλήθος κόσμου και οι βουλευτικές, πολιτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του Νομού Πρέβεζας.

IMG 6680

Στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας παρέθεσε δεξίωση στον πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς, όπου ο δήμαρχος Πρέβεζας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος όπως είπε θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. 

"Η Πρέβεζα τιμά σήμερα τον Άγιο Χαράλαμπο, ο οποίος δεν εγκατέλειψε ποτέ το ποίμνιό του ακόμη και κατά την ώρα του κινδύνου, υποδεικνύοντας έτσι τη στάση που θα πρέπει να υποδεικνύει ο καθένας από εμάς. Σήμερα διανύουμε μια δύσκολη περίοδο που κυριαρχεί η αμφισβήτηση, η ανασφάλεια, η καταπάτηση των ανθρωπίνων αξιών και η απαξίωση των ατομικών δικαιωμάτων. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που η κοινωνία μας πλήττεται από ένα βαρύ κλίμα δυσπιστίας και γενικής απαξίωσης, θα πρέπει να δείξουμε σαν κοινωνία έμπρακτα το ανθρώπινο μας πρόσωπο" είπε ο δήμαρχος Πρέβεζας, σημειώνοντας πως με αφορμή τον εορτασμό φείλουμε να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για ό,τι συμβαίνει σήμερα και να κάνουμε βήματα μπροστά για να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα στηρίζεται σε πανανθρώπινες αξίες.

ag.xar17

Στο μήνυμα της ημέρας αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος σημειώνοντας πως η πίστη στον Θεό, η καρτεροψυχία και η υπομονή είναι βασικές αξίες τις οποίες δυστυχώς λησμονήσαμε τα τελευταία χρόνια.

"Η πατρίδα μας, μας χρειάζεται όλους εξίσου και όπως γνωρίζουμε σε δύσκολες στιγμές ο ένας έδινε το χέρι στον άλλον και πάντοτε αυτό το έθνος ξέφευγε από τους κινδύνους με έναν μαγικό θα λέγαμε τρόπο, που είναι καταγεγραμμένος στο dna των Ελλήνων. Αξίες που πρέπει να μας εμπνεύσουν στις μέρες μας για να ξεφύγουμε από τις παγίδες που υπάρχουν και ο άγιος είναι φωτεινό παράδειγμα ώστε να μας διδάξει αυτές τις αξίες, να μας τις εμπνεύσει και να μας καλέσει να τις ενστερνιστούμε, να τις αφομοιώσουμε και να αποφασίσουμε όχι ένας ένας ξεχωριστά, αλλά όλοι μαζί ως κοινωνία, ως σύνολο πολιτών, ως έθνος να τις εφαρμόσουμε στη ζωή μας και έτσι να ξαναγυρίσουμε στις παλιότερες ένδοξες ημέρες από άποψη εσωτερικού πλούτου και πολιτισμού" τόνισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

ag.xar21

Το απόγευμα εψάλη Εσπερινός και παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μουσική εκδήλωση Χορωδιών στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης και στην οποία συμμετείχαν ο Χορός Ψαλτών της Ι.Μ Νικοπόλεως & Πρεβέζης, η χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία»( με τα τμήματα νεανικό και μεικτό), η Χορωδία «Ηχοχρώματα» και η Παιδική Χορωδία Ι.Ν Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας.

 

Έκθεση εικόνων