Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 12:57

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: "Ξεπούλημα της δημοτικής-δασικής έκτασης στη θέση ''Κλιμάτι'' στη Λούτσα"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας:

"Στις 25/09/2020 πραγματοποιήθηκε τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας.Ένα από τα θέματα που έφερε προς συζήτηση η Δημοτική Αρχή είναι "Εκμίσθωση για μακροχρόνια διάρκεια με πλειοδοτική δημοπρασία του ακινήτου του Δήμου εμβαδού σαράντα (40) στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση «Κλιμάτι» της τοπικής κοινότητας Λούτσας(κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ).Με ψήφους 14 πέρασε η εισήγηση που ξεπουλάει για πάνω από 40 χρόνια.Υπερ ψήφισαν 6 από τους 10 δημοτικούς συμβούλους (καθώς 4 διαφοροποιήθηκαν ) της παράταξης του κυρίου Δημάρχου, την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ , οι παρατάξεις "Δημοτική Ενωτική Πορεία" και "Νέα Δύναμη" και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Λούτσας. Εμείς προτείναμε να λειτουργήσουν ως δημοτικές κατασκηνώσεις σε συνεργασία με ασφαλιστικούς φορείς καθώς ήδη υπάρχουν οι σχετικές εγκαταστάσεις που σημαίνει ότι και αύριο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και να εξυπηρετήσουν τη ψυχαγωγία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών τόσο του Δήμου όσο και ευρύτερα.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Λούτσας , όπως και ο ίδιος Δήμαρχος παραδέχτηκε, είναι υπέρ της λειτουργίας του χώρου ως κατασκηνώσεις. Άλλωστε και ο Δήμαρχος, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν υπέρ προς σ’αυτήν την κατεύθυνση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε αντίθετοι στην εκμίσθωση του χώρου αυτού.Όπως όλοι γνωρίζουν πρόκειται για έκταση που αποτελεί μέρος του Δάσους της Λούτσας και βεβαίως "φιλέτο" για τις ορέξεις των επιτηδείων επιχειρηματιών και πολιτικών που ευαγγελίζονται την "ανάπτυξη" του τόπου και του Δήμου.

Μιας "ανάπτυξης" που στόχο έχει το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων. Οι λίγοι και εκλεκτοί θα καρπωθούν τα υπερκέρδη και οι υπόλοιποι μαζί και ο Δήμος θα γίνουν οι βαστάζοι τους.Το κεφάλαιο ενδιαφέρεται για την ευημερία του και όχι για την ευημερία του εργαζόμενου και της τοπικής κοινωνίας.Το έχει αποδείξει αυτό και στο Δήμο μας.

Η Δημοτική Αρχή σε αγαστή συμπόνια με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σταθερά και μεθοδικά ξεπουλάνε τα πάντα στους ιδιώτες –καθαριότητα, ανακύκλωση, πολιτισμός (φιλαρμονική), δημοτική περιουσία κλπ. Όπως το πάνε θα ξεπουλήσουν ακόμα και την ιδιότητα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και στη θέση τους θα τοποθετήσουν μάνατζερ".