Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 14:27

Ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανακύκλωση στο δήμο Πρέβεζας-Σημαντική αύξηση μέσα στο 2020

Ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά την ανακύκλωση στο δήμο της Πρέβεζας παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου Βαγγέλης Ροπόκης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα οποία μέσα στο 2020 τα ποσοστά ανακύκλωσης είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το 2018. (δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το 2019 γιατί υπήρξε η μεγάλη φωτιά στο χώρο εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών στη ΒΙΠΕ).

Ο κ. Ροπόκης σημείωσε πως είχε δεσμευτεί από την αρχή της θητείας ότι θα δοθεί βαρύτητα στην ανακύκλωση και σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το πρώτο εννεάμηνο του 2020 υπάρχει σημαντική αύξηση.

IMG 9300

“Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την υπηρεσία το 2018 κλείσαμε με 716 περίπου τόνους ανακυκλώσιμα υλικά, σήμερα έχουμε φτάσει ήδη τους 790 τόνους και μένουν οι υπόλοιποι μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, είναι γύρω στους 450 τόνους διαφορά. Εγώ νιώθω ικανοποιημένος, μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα. Να σκεφτείτε ότι με το ίδιο προσωπικό και το ίδιο αυτοκίνητο πετύχαμε αυτή τη διαφορά. Στο τέλος του χρόνου τα στοιχεία θα είναι ακόμη πιο ευχάριστα για όλους μας, άρα πρέπει να δεσμευτούμε και έχουμε συζητήσει με το δήμαρχο ένα από τα καινούργια αυτοκίνητα θα πάει στην ανακύκλωση. Γίναμε λίγο μη αρεστοί από τα χωριά Μιχαλίτσι, Φλάμπουρα και Νικόπολη γιατί σταματήσαμε την ανακύκλωση εκεί, διότι δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Ήταν μια δική μου απόφαση σκληρή, διότι πρέπει και με την κοινωνία να είμαστε εντάξει κι εμείς ως υπηρεσία να είμαστε εντάξει. Είμαστε σε καλό δρόμο” τόνισε ο κ. Ροπόκης, ενώ ο δήμαρχος Πρέβεζας υπογράμμισε πως έχει ζητηθεί από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, κ. Μανώλη Γραφάκου να δηλώσει ο δήμος τι ανάγκες έχει όσον αφορά σε κάδους ανακύκλωσης και σε απορριμματοφόρα για την ανακύκλωση.

IMG 9383

“Δεν το αφήνουμε το κομμάτι αυτό, η ανακύκλωση πρέπει να γίνει σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Είναι προς όφελος της τσέπης των δημοτών, γιατί όσο περισσότερη ανακύκλωση κάνουμε τόσο λιγότερα απορρίμματα πηγαίνουν στο εργοστάσιο, τόσα περισσότερα χρήματα μένουν στα ταμεία. Η κατεύθυνση που έχουμε είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να έχουμε νέα απορριμματοφόρα και κάδους ανακύκλωσης” κατέληξε ο δήμαρχος Πρέβεζας.