Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 11:13

Καταγγελία ΟΣΥΑΠΕ: “Με ποιο δικαίωμα ο κ. Καχριμάνης αμφισβητεί δημόσια έγγραφα;”

Την παρακάτω καταγγελία έκανε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη:

“Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΞΑΝΑΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΒΑΣΙΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

Μετά την αυθαίρετη και αβάσιμη επιβολή πειθαρχικής ποινής σε βάρος της συναδέλφισσας Μαρκέλλας Τσώτου, υπαλλήλου στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και την σχετική καταγγελία μας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου την ανακάλεσε, αλλά στην συνέχεια την επέβαλε εκ νέου!!!

Την ανακάλεσε γιατί αναγκάστηκε…, αφού «βγήκε στον αέρα» ότι η ποινή επιβλήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, στον οποίο παράνομα ο Περιφερειάρχης είχε μεταβιβάσει την αρμοδιότητα…

Την επέβαλε όμως εκ νέου γιατί θεωρεί αδικαιολόγητη την απουσία της υπαλλήλου και αβάσιμους τους ισχυρισμούς της!!!

Ο κ. Καχριμάνης θεωρεί αδικαιολόγητη την απουσία υπαλλήλου για να δώσει εξετάσεις στο Δημόσιο ΙΕΚ, που φοιτά!!! Θεωρεί αδικαιολόγητη την απουσία υπαλλήλου για τις ημέρες που νοσηλεύτηκε σε Δημόσιο νοσοκομείο!!!

Όλα αυτά ο κ. Καχριμάνης τα χαρακτηρίζει στην Απόφαση του, με την οποία επέβαλε την πειθαρχική ποινή προστίμου, ως αβάσιμους ισχυρισμούς!!!

Με ποιο δικαίωμα αμφισβητεί δημόσια έγγραφα; Με ποιο δικαίωμα συμπεριφέρεται ως άρχοντας σε απολυταρχικό καθεστώς; Ποιος δίνει αυτό το «εκδικητικό» δικαίωμα στον Περιφερειάρχη;

Μήπως κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία, που του επιτρέπουν να εφαρμόζει ότι θέλει κι όπως θέλει; Και αναφερόμαστε ενδεικτικά στην μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Ηπείρου, στην μη εφαρμογή της ΚΥΑ 43726/07-06-2019 για την χορήγηση «Μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α ́ και β ́ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρων προληπτικής ιατρικής», στην μη προκήρυξη θέσεων ευθύνης κλπ.

Αυτά γίνονται όσο η τρομοκρατία καλά κρατεί, όσο Περιφέρειες και Δήμοι λειτουργούν με διαδικασίες «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…, όσο επιτρέπεται η πειθαρχική εξουσία μετατρέπεται σε αυθαιρεσία, γιατί πρέπει να επιβάλλεται στους υπαλλήλους «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στην αντεργατική πολιτική.

Γι αυτό η απαίτηση για ακύρωση της Πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε στην συναδέλφισσα αφορά όλους τους εργαζόμενους”.