Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 20:46

Εξαρθρώθηκε σπείρα που χρησιμοποιούσε αστυνομική ταυτότητα που χάθηκε στην Πρέβεζα (PHOTO)

Συνελήφθησαν χθες (09-02-2013) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), πέντε άτομα (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα), εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 και 40 ετών, δύο ομογενείς, 49 και 59 ετών και ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών, οπλοκατοχής, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Η σπείρα χρησιμοποιούσε ένα δελτίο ταυτότητας ημεδαπού, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια στο Τ.Α. Πρέβεζας.

Αναλυτικότερα,  μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Ελεούσα Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 36,49 και 59 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία μεταφοράς, παράδοσης και παραλαβής κλεμμένου εξωλέμβιου κινητήρα.    

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 36χρονος δράστης προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις και κλοπές διαφόρων αντικειμένων και στη συνέχεια εκποιούσε τα κλοπιμαία, είτε ο ίδιος είτε με τη βοήθεια συνεργών του, μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξακριβώθηκε επίσης ότι η 40χρονη αλλοδαπή συλληφθείσα και ο 40χρονος ημεδαπός είχαν αναλάβει την αποδοχή, τη φύλαξη και απόκρυψη των κλοπιμαίων στο σπίτι τους στην Ελεούσα Ιωαννίνων.

Στην κατοχή των δραστών, αλλά σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και στα αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο εξωλέμβιοι κινητήρες, που είχαν αφαιρεθεί από βάρκες στην Αμφιθέα Ιωαννίνων.

ένας δορυφορικός αποκωδικοποιητής, ένα δορυφορικό πιάτο, μία συσκευή βίντεο και τέσσερα ραδιοκασετόφωνα.

κοσμήματα και χρυσαφικά.

ένα πολεμικό μαχαίρι επιβίωσης, ένα στιλέτο, ένας κόφτης καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, τανάλια κτλ) και μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων (όπως γάντια για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων).

μία ρέπλικα περιστρόφου, ένα πτυσσόμενο γκλοπ και μία ξιφολόγχη.

ένα δελτίο ταυτότητας ημεδαπού, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια στο Τ.Α. Πρέβεζας.

διάφορα κλειδιά αυτοκινήτων.

ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης.

το χρηματικό ποσό των (423) ευρώ και (4.600) λεκ Αλβανίας.

δέκα (10) κινητά τηλέφωνα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων διεξάγεται ενδελεχή έρευνα τόσο για τη προσδιορισμό της προέλευσης των κλοπιμαίων  και την ταυτοποίηση των κατασχεθέντων τιμαλφών - αντικειμένων όσο και για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής  δράσης των συλληφθέντων και του περιουσιακού οφέλους που αποκόμισαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.