Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 11:56

Καναλάκι και Ωρωπός στο μπλόκο της Νίκαιας (PHOTO+VIDEO) – Σκληρό «ροκ» ανάμεσα σε Κυβέρνηση και αγρότες

Όπως είχατε ενημερωθεί από το atpreveza.gr, αντιπροσωπείες αγροτών των μπλόκων του Καναλακίου και του Ωρωπού, έδωσαν το «παρών» την Κυριακή στο μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία, όπου και συναποφάσισαν με αγρότες από όλη την Ελλάδα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της, επιλέγει  να ακολουθήσει τακτική σταδιακής κλιμάκωσης της σύγκρουσης,  μετά την απόφαση των αγροτοσυνδικαλιστών για κλεφτοπόλεμο στις εθνικές οδούς.

Οι αγρότες πήραν αποφάσεις για προσωρινό, ωριαίο, αποκλεισμό κεντρικών σημείων στο εθνικό δίκτυο και προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο διαμηνύει ότι η κυβέρνηση «δεν θα επιτρέψει την ομηρεία της κοινωνίας» και χαρακτηρίζει πλέον «πολιτικές» τις κινητοποιήσεις, προβάλλοντας ως καθοδηγητές το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο Νομό Πρέβεζας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι αγρότες θα επιλέγουν να κλείνουν το δρόμο συμβολικά για λίγη ώρα, από τις 2 μέχρι τις 3 το μεσημέρι κάθε ημέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τη στάση της Κυβέρνησης, όπως καταγγέλλουν, ενώ θα το πράττουν με πεζή διαμαρτυρία.

Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο αγροτικό μέτωπο θα εξεταστεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. 

 

 

Έκθεση εικόνων