Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 12:25

Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας: "Καλούμε τους Έλληνες πολίτες και τους Δικηγόρους, σε διαρκή δημοκρατική εγρήγορση"

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ως Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας,

προσυπογράφουμε τη χθεσινή ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, για την απόφαση του Εφετείου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το Δικηγορικό Σώμα στάθηκε απέναντι ΄΄στην Χρυσή Αυγή΄΄ και ουδέποτε την αντιμετώπισε ως κόμμα του Συνταγματικού Τόξου. Τα θεσμικά όργανα των Δικηγόρων, ακολουθώντας την πάγια θέση να μην παρεμβαίνουν σε εκκρεμείς δίκες, δεν είχαν προβεί σε καμία τοποθέτηση σχετικά με την εξέλιξη της δίκης, που αποτελούσε αποκλειστικό έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη, αφουγκραζόμενη την Κοινωνία και τις Κοινωνικές περιστάσεις, ήλθε με την χθεσινή ιστορική απόφαση, να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με την ισχύ μίας ποινικής απόφασης, τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης αυτής, που είχε ενδυθεί τον Κοινοβουλευτικό μανδύα και να δικαιώσει εκείνους που αντιστάθηκαν σθεναρά στη δράση της.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες και τους Δικηγόρους, σε διαρκή δημοκρατική εγρήγορση, ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ξανά στο μέλλον τέτοιου είδους μορφώματα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Θωμάς Γεωργίου        Γεώργιος Παπαδημητρίου