Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 12:23

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πρέβεζας

Σημαντικά προβλήματα σε αρκετές οικογένειες του Δήμου Πρέβεζας έχει προκαλέσει ένα ιδιότυπο καθεστώς απλήρωτων εργαζομένων που έχει δημιουργηθεί σε δύο δομές κοινωνικού περιεχομένου.

Η μία περίπτωση αφορά το Νοσοκομείο Πρέβεζας και η άλλη εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Είχαμε αναφέρει στις 28 Αυγούστου σε ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ), ότι οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Πρέβεζας με τις λεγόμενες συμβάσεις COVID παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και το πρόβλημα υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Την ίδια ώρα ένα πρόβλημα που υπάρχει διαχρονικά στο Δήμο Πρέβεζας, αυτό της έγκαιρης μισθοδοσίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου που εργάζονται με συμβάσεις ΕΣΠΑ, προέκυψε εκ νέου με καθυστέρηση πληρωμών το τελευταίο δίμηνο. Αξίζει να σημειωθεί πως παλαιότερα χρόνια οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έμεναν 7 και 8 μήνες απλήρωτοι, λόγω του ειδικού καθεστώτος της μισθοδοσίας τους μέσω των πληρωμών της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Πρέβεζας Λεωνίδα Αργυρό μας ανέφερε ότι ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες η διαδικασία του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ και σύντομα αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές προς το Δήμο, ώστε να λάβουν τη μισθοδοσία τους οι εργαζόμενοι.