Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 02:08

Χρήστος Μπαΐλης:"Προτεραιότητα η ενίσχυση των οικογενειών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα"

Διαδοχικές επισκέψεις σε τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παντελή Μπαρτζώκα.

Ο κ. Μπαΐλης παρακολούθησε την θρησκευτική εκδήλωση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασσίου στην Κρυοπηγή ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε τα σημεία εκείνα όπου παρουσιάζουν προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος συνομίλησαν με τους ενοίκους του σπιτιού στην Κρυοπηγή το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα κατολίσθησης και τους ενημέρωσαν για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου προκειμένου να μείνουν εκεί για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου, με την συμβολή του Δήμου, ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης οικοπέδου για την ανέγερση νέας κατοικίας.

Ο κ. Μπαΐλης συνέχισε τις επισκέψεις του σε Ριζά, Χειμαδιό,Κανάλι και Καστροσυκιά καθώς και στον πάνω οικισμό της Λυγιάς όπου επίσης έχει σημειωθεί κατολίσθηση σε δρόμο με αποτέλεσμα να αποκοπεί η επικοινωνία για 5 οικογένειες και να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την στατικότητα μίας τουλάχιστον κατοικίας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας σε συνεργασία με την υπηρεσία της Πρόνοιας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των οικογενειών που καταρχήν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις κατοικίες τους ενώ βάσει των εκθέσεων που έχει εκπονήσει η τεχνική υπηρεσία υποβλήθηκε σχετικό αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία καταρχήν για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και στην συνέχεια για την εξεύρεση των κονδυλίων που απαιτούνται για την υλοποίηση έργων οριστικής αποκατάστασης των ζημιών.