Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 10:58

Ξεκινά από σήμερα ο αντιγριπικός εμβολιασμός και στην Π.Ε. Πρέβεζας – Βαγγέλης Κύρλας: “Απαραίτητη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση...”

Από σήμερα 15 Οκτωβρίου 2020 ξεκινά και επίσημα ο αντιγριπικός εμβολιασμός του πληθυσμού και στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Το μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας και εκπρόσωπος του Συλλόγου στον πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο Βαγγέλης Κύρλας, αναφέρει στο atpreveza.gr για τη φετινή περίοδο του εμβολιασμού:

“Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου έχει ξεκινήσει ήδη από τις 28 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης που θα επισκεφθεί το φαρμακείο για το εμβόλιό του είναι ότι είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς πλέον θα διαμορφωθεί και Μητρώο εμβολιασμένων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με παρέμβασή μας ως ΠΦΣ καταφέραμε και δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην εκτέλεση της συνταγής του εμβολίου. Συνεπώς, θεωρώ πως τα 4,2 εκατομμύρια εμβόλια που έχει εξασφαλίσει πανελλαδικά η χώρα δημιουργούν μία επάρκεια για τον πληθυσμό. Υπάρχει όμως παγκοσμίως μεγάλη ζήτηση, οπότε τα εμβόλια θα έρθουν σε 3 δόσεις. Γι' αυτό χρειάζεται υπομονή από τους πολίτες και η διαδικασία θα ακολουθηθεί κανονικά.

Προτεραιότητα στον εμβολισμό έχουν τα άτομα υψηλού κινδύνου, οι ευπαθείς ομάδες, τα άτομα άνω των 60 ετών και μικρά παιδιά με νοσήματα.

Ο εμβολιασμός του πολίτη γίνεται είτε από το γιατρό του είτε από το φαρμακοποιό του”.