Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 12:30

Στο 0,10% οι μετοχές του ΔΛΤ στη Μαρίνα Α.Ε. - Εύρωστο ταμείο παρέδωσαν στη νέα διοίκηση οι Κατσαούνος-Συγκούνας

Ομόφωνα ενέκρινε το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ) την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2019.

Η οικονομική κατάσταση του Ταμείου κρίνεται σε αυτό το διάστημα ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς η διοίκηση με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Συγκούνα τους πρώτους 4 μήνες του '19 και στη συνέχεια η διοίκηση με Πρόεδρο τον Θοδωρή Κατσαούνο έως και τον 11ο του 2019 παρέδωσε ένα ταμείο με διαθέσιμα 404.657,18 ευρώ. Παράλληλα το ΔΛΤ σε αυτό το διάστημα “έχει λαμβάνειν”, καθώς το ανείσπρακτο υπόλοιπο των βεβαιωμένων απαιτήσεων ανέρχεται σε ένα ποσό που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Εκείνο που παραμένει ένα “μυστήριο” σχετικά με τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής που είναι και η πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Ταμείου, είναι το ποσοστό των μετοχών του ΔΛΤ Πρέβεζας στην εταιρεία Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Α.Ε. (Μαρίνα Α.Ε.). Το ποσοστό αυτό είχε καταγραφεί στις οικονομικές χρήσεις του 2018 στο 0,13%. Πλέον είναι στο 0,10%, σύμφωνα με την σχετική έκθεση.

Είναι διατεθειμένη η νέα δημοτική αρχή να ζητήσει να “μπει” και πάλι στη μετοχική σύνθεση με ποσοστό 5%; Μπορεί πλέον να το κάνει;

Το ερώτημα αυτό ωστόσο θα απαντηθεί πολιτικά σε κάποια από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΔΛΤ Πρέβεζας.