Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 10:52

Προσπάθεια να υπάρξει μελέτη για νέο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας μέσω του “Αντώνης Τρίτσης” πριν λήξει το συμβόλαιο δωρεάς στην ΚΤΥΠ...

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν με αναλυτικά ρεπορτάζ μας στην ανάγκη κατασκευής νέου σχολικού συγκροτήματος για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.

Η δρομολόγηση του έργου που είχε κυριολεκτικά “βαλτώσει” αποτέλεσε δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής του Νίκου Γεωργάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, έχουν γίνει επαφές του Δημάρχου με τις “Κτιριακές Υποδομές” και με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να προβλεφθεί η χρηματοδότηση της μελέτης μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών.

Η διαδικασία αυτή ωστόσο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς τότε λήγει το συμβόλαιο δωρεάς του οικοπέδου στο Μύτικα που είχε υπογραφεί ανάμεσα στην ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) και το Δήμο Πρέβεζας το 2016 (δείτε ΕΔΩ την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας).

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μείζον ζήτημα για την πόλη ένα νέο Μουσικό Σχολείο. Και η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της.