Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 11:57

Τελικώς θα υπάρξει διευρυμένη σύνθεση της Επιτροπής που θα διεκδικήσει νέο Νοσοκομείο για την Πρέβεζα...

Η ανάρτηση στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ του πρακτικού της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (δείτε ΕΔΩ), για το θέμα ενός νέου νοσοκομείου Πρέβεζας, αναμφίβολα δημιουργεί κάποιες απορίες.

Κι αυτό γιατί το ψήφισμα που αναγνώστηκε στη συνεδρίαση ήταν σε εντελώς άλλη κατεύθυνση, με αυτό που καταγράφηκε. Το τελικό κείμενο είναι μάλιστα πολύ κοντά σε αυτό που πρότεινε η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” και ενδεχομένως να το στήριζε και η παράταξη Νίτσα, που τελικώς ψήφισε την πρότασή της.

Ειδικότερα στο κείμενο των πρακτικών αναφέρεται:

 

... Γι’ αυτό λοιπόν ως Δημοτικό Συμβούλιο,

Ζητάμε:

  1. Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων που προβλέπει το οργανόγραμα του υπάρχοντος Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, και την στήριξη με κάθε τρόπο και μέσο της εύρυθμης λειτουργίας του με υλικοτεχνική αναβάθμιση των υποδομών του.

  2. Την άμεση χρηματοδότηση της μελέτης του Νέου σύγχρονου Δημόσιου Νοσοκομείου σε οικόπεδο εντός οικισμού Τ.Κ. Μύτικα Δήμου Πρέβεζας το οποίο έχει ήδη παραχωρηθεί από τον δήμο για τον σκοπό αυτό.

Επίσης αποφασίζουμε για:

  1. Την συγκρότηση Επιτροπής αποτελούμενη από Βουλευτές, Αντιεριφερειάρχη, Δημάρχους του Νομού και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Πρέβεζας, η οποία με την συνδρομή των περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων θα οργανώσει συναντήσεις και παρεμβάσεις τόσο στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο φορέα που θα μπορούσε να συνδράμει στα δίκαια αιτήματά μας.

  2. Την συνδρομή και υποστήριξη προς την διοίκηση και τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, με τις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας.