Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 02:12

Μέλι από το Ζάλογγο στην καρδιά του Λονδίνου!

Την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγοράσουν μέλι από το Ζάλογγο της Πρέβεζας έχουν εδώ και λίγες εβδομάδες οι κάτοικοι του Λονδίνου αλλά και όποιος επισκεφτεί τη Βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους» τρεις επιχειρηματίες από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν τη λειτουργία του παντοπωλείου - εστιατορίου «The Life Goddess», στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στην Store Street, μια ανάσα από το Βρετανικό Μουσείο, όπου και παρουσιάζουν τις ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις και τα αγνά υλικά της πατρίδας μας στους Βρετανούς.

meli

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, οι κάτοικοι του Λονδίνου έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λάδι από τη Λακωνία, μέλι από το Ζάλογγο, τυριά από τη Μακεδονία, αλλαντικά από την Ευρυτανία, μαρμελάδα από τη Λάρισα αλλά και τόνο Αλοννήσου.

Οι ιδιοκτήτες του Νίκος και Γιώργος Νυφούδης μαζί με τον συνεργάτη τους Ηλία Κουλακιώτη ταξίδευαν για έξι μήνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αναζητώντας τα κατάλληλα προϊόντα και στόχος των τριών επιχειρηματιών είναι να ανοίξουν το «Life Goddess» και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού και να κάνουν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή πάντως που τρεις νέοι με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη κάνουν γνωστό το μέλι Ζαλόγγου στο Λονδίνο, το καλάθι αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου, που υποτίθεται ότι ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο από την Περιφέρεια Ηπείρου και το οποίο υποτίθεται ότι θα συνδυαζόταν και με τον τουρισμό, συνεχίζει να παραμένει στην αφάνεια...