Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 11:38

Προβληματισμό προκαλούν στα Νοσοκομεία της Ηπείρου (μεταξύ αυτών και της Πρέβεζας) οι δηλώσεις του ΥΠΕάρχη

Η δήλωση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη από τα Γιάννενα, ότι έχει στείλει ήδη εδώ και μέρες σχετικό έγγραφο σε όλα τα Νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να είναι έτοιμα να νοσηλεύσουν τουλάχιστον ήπια περιστατικά covid, καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δέχεται μεγάλη πίεση, έχει φέρει προβληματισμό στους εργαζομένους των υπόλοιπων ιδρυμάτων.

Στο ΠΓΝΙ ήδη ξεκίνησε εσπευσμένα να λειτουργεί η τρίτη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και άπαντες βρίσκονται σε “συναγερμό”. Ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε στα Νοσοκομεία Χατζηκώστα, Άρτας, Πρέβεζας, Φιλιατών, Λευκάδας, που τα περισσότερα εξ' αυτών (ανάμεσά τους και το ΓΝ Πρέβεζας) αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Της Πρέβεζας μάλιστα αντιμετωπίζει και σοβαρά κτιριακά προβλήματα για να νοσηλεύσει τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr η Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου έχει επισημάνει αυτά τα ζητήματα.

Εγείρονται ωστόσο και πολιτικά ζητήματα, καθώς αποδεικνύεται -όπως κατήγγειλαν κόμματα της αντιπολίτευσης και Σύλλογοι Εργαζομένων σε υγειονομικές μονάδες- ότι η Κυβέρνηση έκανε ελάχιστα και καθυστέρησε σημαντικά στο να σχεδιάσει το λεγόμενο “δεύτερο κύμα” που είναι σε εξέλιξη.