Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 12:10

Βελτίωση υποδομών στον οικισμό Ρομά στη Φιλιππιάδα σχεδιάζει ο Δήμος Ζηρού – Ευκαιρία και για το Δήμο Πρέβεζας...

Την ανάπτυξη ή βελτίωση μικρής κλίμακας υποδομών που θα διευκολύνουν τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά σε «Άκρως υποβαθμισμένες περιοχές», σε «Μικτούς καταυλισμούς» με προβλήματα πολεοδομικής οργάνωσης  και με τη συνύπαρξη σπιτιών και πρόχειρων καταλυμάτων και σε «Γειτονιές» οι οποίες βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές του αστικού ιστού, χρηματοδοτεί το πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, ο Δήμος Ζηρού, είχε ήδη κάνει μία προεργασία και στο σχεδιασμό του έχει συμπεριλάβει και τη συγκεκριμένη άντληση χρηματοδότησης για τον οικισμό στη Φιλιππιάδα. Ευκαιρία αποτελεί η συγκεκριμένη πρόσκληση και για το Δήμο Πρέβεζας, που έχει οικισμούς Ρομά σε τρία σημεία (Πρέβεζα, Λούρο, Ν. Σαμψούντα).

Ενδεικτικά δύναται να χρηματοδοτηθούν:

  • Η διαμόρφωση χώρων υποδοχής σε άκρως υποβαθμισμένες περιοχές για τον διαμένοντα μόνιμο ή διερχόμενο πληθυσμό με σκοπό την εξασφάλιση βασικών συνθηκών στέγασης. Ως εκ τούτου δύναται να διαμορφωθούν, επισκευαστούν και επαναχρησιμοποιηθούν παλαιά δημόσια κτήρια, είτε να δημιουργηθούν νέοι χώροι, που θα διαθέτουν χώρους υγιεινής (WC, λουτρά κλπ) και χώρους στέγασης καθημερινών λειτουργιών (μαγείρεμα, καθαριότητα κλπ).

  • Συμπλήρωση δικτύου υποδομών και διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων σε μικτούς καταυλισμούς και γειτονιές όπως δίκτυα κοινής ωφέλειας και έργα περιβαλλοντικής προστασίας, δίκτυα δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, διαμορφώσεις πεζοδρομίων και πάρκων, κλπ.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της Πρόσκλησης είναι 1.000.000€, με δυνατότητα υπερδέσμευσης 100%.

Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ορίζεται το ποσό των 500.000,00 €.