Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 11:32

Επιστολή της παράταξης “ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ” για αλλαγή τόπου συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πάργας

Την παρακάτω επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικής με την συζήτηση του εκτός ημερησίας διατάξεως θέματος της τακτικής συνεδρίασης του ΔΣ του Δήμου Πάργας της 23/10/2020 για ενημέρωση των συνδημοτών, απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, Φώτης Νάκιας:

“ΘΕΜΑ:Ενημέρωση και συζήτηση για την κατάσταση λειτουργιας των Κ.Υ του Δήμου.

 

Προς τον Πρόεδρο του  Δ.Σ.  Δήμου Πάργας

 

κ. Πρόεδρε

Με την ανάρτηση της πρόσκλησης για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 23/10/2020 οι συνδημότες, όπως ήταν φυσικό αγκάλιασαν το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα σχετικού με την λειτουργία των Κ.Υ  του  Δήμου και τούτο διότι όλοι έχουμε υποφέρει και ταλαιπωρηθεί από την υπολειτουργία των και παντοιοτρόπως εκδήλωσαν την επιθυμία να πληροφορηθούν συζητήσουν, προτείνουν .

 

Όμως κ. Πρόεδρε στην πρόσκληση δεν αναγράφεται ότι η συζήτηση, όπως προβλέπεται από σχετική εγκύκλιο, θα γίνει διά ζώσης μεν, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όμως κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία κοινού.

 

Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένη την διαρκώς αυξανόμενη διασπορά του κορωνοϊού προτείνουμε ή συζήτηση για τα Κ.Υ  λόγω της σοβαρότητας και του ενδιαφέροντος  που προκαλεί, να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί σε άλλο χρόνο, πριν ή μετά της 23/10 και σε άλλο τόπο που θα επιλέξετε προσκαλώντας όλους τους φορείς που εμπλέκονται στα θέματα υγειάς ώστε να υπάρξει έτσι άνεση χρόνου και χώρου, να γίνει εποικοδομητική πληροφόρηση - συζήτηση και ληφθούν αποφάσεις τροποποιώντας προς τούτο και το θέμα της συζήτησης με την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο χώρος που θα επιλέγει πληροί τις προϋποθέσεις για τον περιορισμό της διάδοσης του covid 19.

 

Ενδεικτικά προτείνουμε η συζήτηση να διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο Καναλακίου την προσεχή  Τετάρτη και ώρα 17.00.

 

Εάν δεν προκρίνεται η αναβολή μεριμνήστε έγκαιρα για την Live steaming μετάδοση της συζήτησης (την οποία και να καθιερώσουμε για όλες τις συνεδριάσεις του  Δ.Σ, της Ο.Ε. και της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.)  ώστε οι συνδημότες να ενημερωθούν άμεσα για τα διαλαμβανόμενα στο  ΔΣ και να σχηματίζουν προσωπική άποψη για όσα συζητούνται και αποφασίζονται για αυτούς.

 

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού   

    ΝΑΚΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ".