Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 13:40

Τίμησαν τη μνήμη των αδικοχαμένων ανδρών του ναρκαλιευτικού πλοίου «Πηνειός» στην Πρέβεζα

Ήταν 24 Οκτωβρίου 1945 όταν κατά την εκκαθάριση ναρκοπεδίου στην είσοδο του Λιμανιού της Πρέβεζας, το Ναρκαλιευτικό Πλοίο «Πηνειός», προσέκρουσε σε νάρκη. Το πλοίο βυθίστηκε σε λίγα λεπτά συμπαρασύροντας στον υγρό του τάφο 19 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη, ενώ διασώθηκε μόνο ένα μέλος του πληρώματος.

IMG 0751

Με επισημότητα και τον απαραίτητο σεβασμό σε αυτή τη θυσία των 19 ατόμων του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους, η Π.Ε. Πρέβεζας σε συνεργασία με τον τοπικό εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, πραγματοποίησε μια λιτή τελετή το πρωί του Σαββάτου για να τιμηθεί η μνήμη των ανδρών του «Πηνειός».

IMG 0773

Παρόντες στην εκδήλωση στο Μνημείο πεσόντων Ναυτικού στην Πρέβεζα, ήταν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και ενώσεων αποστράτων αξιωματικών του Ναυτικού και άλλων σωμάτων κ.α.

IMG 0790

Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, προσφώνηση ονομάτων των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και η τελετή έληξε με ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Έκθεση εικόνων