Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 16:32

Δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Λεωνίδα Ραβανό για θεσμοθέτηση της Αγοράς Αγροτών

Ο πρόεδρος  της ΕΝΑ Πρέβεζας, Λεωνίδας Ραβανός  βρέθηκε στα εγκαίνια της   Zootechia 2013 στη Θεσσαλονίκη και  σε τετ α τετ,  που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη  και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κύριο Μόσχο Κορασίδη,  ζήτησε την επίσπευση της θεσμοθέτησης   της Αγοράς Αγροτών  (Farmer’s market) με την θετική απάντηση και των 2 ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τον νόμο.

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  συμμετείχε  στην έκθεση  Zootechia 2013  με 2 νέους αγρότες  μέλη της στο περίπτερο της Π.Ε.Ν.Α.  με θέμα  «Πετυχημένες Πρακτικές  από 50  Νέους Αγρότες  της Ελλάδας»,  καθώς και ως καινοτόμα  στην δημιουργία της Αγοράς Αγροτών  (Farmer’s market)  Πρέβεζας . Να τονίσουμε ότι  περισσότεροι από  42.100 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της 8ης διεθνούς έκθεσης κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας Zootechnia, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ-HELEXPO AE.

Ξεχώρισαν δύο Πρεβεζάνοι αγρότες

 Οι 2 νέοι αγρότες  της Ε.Ν.Α  Πρέβεζας  που ξεχώρισαν στους 50 της Ελλάδας ήταν  το μέλος του Δ.Σ.  Γιάννης Παϊζάνης  (παραγωγός κηπευτικών)  και το  μέλος Κώστας Τζίμας    (παραγωγός ελαιολάδου),  οι οποίοι διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσα στην Αγορά Αγροτών.

 Το ενδιαφέρον των επισκεπτών στο περίπτερο της Π.Ε.Ν.Α. για την αγορά αγροτών της Πρέβεζας ήταν μεγάλο  γι’ αυτό υπήρχε  ειδικός χώρος με δημοσιεύματα  εφημερίδων  πανελληνίας  εμβέλειας.

 Η Ε.Ν.Α Πρέβεζας ήταν παρούσα με τα μέλη  της  να  εξηγούν   το όφελος  που έχει η λειτουργία της συγκεκριμένης καινοτόμου αγοράς  στην πόλη της Πρέβεζας τόσο για τους αγρότες αλλά και τους καταναλωτές .

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ  κύριος Αθανάσιος  Θεοχαρόπουλος   αφού ξεναγήθηκε στο περίπτερο της Π.Ε.Ν.Α  ενημερώθηκε και  από τον πρόεδρο της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  για την Αγορά αγροτών .

Το σημαντικότερο όμως για την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  είναι ότι στην ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κυρίου  Αθανάσιου Σκορδά,  αναφέρθηκε η θεσμοθέτηση  της αγροτικής αγοράς (Farmer’s market) η οποία λειτουργεί εδώ και 8 μήνες πιλοτικά στην Πρέβεζα με την έγκριση του ΥΠΑΑΤ.

Επίσης, ο κ. Ραβανός είχε συνάντηση στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη και συζήτηση  με τους Αναστάσιο Χανιώτη (Γενικό διευθυντή Γεωργίας Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Σταθάκη  και συνεργάτες του , τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κύριο Τζανέτο Καραμίχα  και άλλους σύνεδρους.