Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 09:52

Τα πετάσματα απομακρύνθηκαν, ο φράχτης μένει;

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας στις 15 Οκτωβρίου (δείτε ΕΔΩ), στην υπουργική απόφαση αδειoδότησης του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας (Μαρίνα Α.Ε.), που θα οδηγήσει και στην απομάκρυνση των μεταλλικών εργοταξιακών πετασμάτων, τα οποία περιόριζαν αισθητά τη θέαση της όμορφης παραλίας της Πρέβεζας.

Τις τελευταίες ημέρες ειδικό συνεργείο απομάκρυνε τελικώς τα πετάσματα, όπως προβλεπόταν ωστόσο από πίσω ήταν ήδη τοποθετημένος ένας φράχτης στο πλαίσιο της κατασκευής, ο οποίος και έχει παραμείνει τοποθετημένος μέχρι και σήμερα, δημιουργώντας ορισμένες απορίες. Κι αυτό γιατί στο ΦΕΚ στις 28 Μαρτίου 2014 (δείτε ΕΔΩ), που αφορά την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Τ/481/2-5-96 (ΦΕΚ 387/Β/27-5-1996) Απόφασης Χωροθέτησης Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας, αναφέρεται συγκεκριμένα:

Ειδικά στο δυτικό τμήμα της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας, στη λωρίδα μπροστά από το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, δεν θα κατασκευασθεί περίφραξη και ο χώρος αυτός θα αποτελεί ελεύθερη διαδρομή περιπάτου, χωρίς να παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών. Το προς την πόλη όριο της Μαρίνας θα σημανθεί με έντονο χρώμα. Στο χώρο αυτό δεν θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων, πλην αυτών που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Μαρίνας. Καθ’ όλο το μήκος του θαλάσσιου μετώπου της Μαρίνας διαμορφώνεται ζώνη με καθιστικά και στεγασμένους υπαίθριους χώρους, κατάλληλη για περίπατο και αναψυχή”.

Από τότε δεν προκύπτει ότι έχει αλλάξει κάτι πέραν της τελευταίας τροποποίησης (δείτε ΕΔΩ), στην οποία αναφέρεται σχετικά ως εργασία: “Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με τις κατάλληλες λειτουργικές παρεμβάσεις (οδικά έργα, θέσεις στάθμευσης, υδραυλικά έργα, πράσινο κλπ.)”. Δεν αναφέρεται όμως ο όρος “περίφραξη”.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με το Δήμαρχο Πρέβεζας και Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκο Γεωργάκο, μας ανέφερε πως είναι ενήμερος για το θέμα, τόνισε ότι θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η ασφάλεια στον Τουριστικό Λιμένα και ειδικά στο κομμάτι πρασίνου που διαμορφώνεται μεταξύ της Μαρίνας και του δημοτικού parking, αλλά θα πρέπει να διασφαλιστεί και η απρόσκοπτη κίνηση των πεζών στον διάδρομο ελεύθερου περιπάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, το θέμα τέθηκε στο Δήμαρχο Πρέβεζας και από τον επικεφαλής της παράταξης "Στροφή στο Μέλλον" Ευκλείδη Φονταρά, ο οποίος και ζητά ενημέρωση.