Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 10:20

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας για το κρούσμα κορονοϊού σε εργοστάσιο της Πρέβεζας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας:

“Να πραγματοποιηθούν μαζικά τέστ στους εργαζόμενους και τις οικογενειές τους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και τα δικαιώματά τους.

Το κρούσμα κορονοϊού στο εργοστάσιο OLYMPIC (FOPPEN) έρχεται να επιβεβαιώσει τις συνθήκες εργασίας σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και εργοστάσια με την εντατικοποίηση της δουλειάς, που αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας, και τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Μπροστά στο κυνήγι της μεγαλύτερης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων περνά σε δεύτερη μοίρα.

Αναρωτιόμαστε, γιατί δεν γίνονται προληπτικοί έλεγχοι, πριν εμφανιστεί κάποιο κρούσμα και μαζικά τεστ σε μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη κράτους - ΕΟΔΥ; Αφού ο ιός είναι πιο επικίνδυνος 12.30 το βράδυ - 5.30 τα ξημερώματα, γιατί οι μεγάλες βιομηχανίες λειτουργούν 24 ώρες;

Η υποκρισία της κυβέρνησης, δεν έχει όριο. Κατηγορεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους και το λαό στοχεύοντας πάντα στην "ατομική ευθύνη", κλείνοντας ουσιαστικά τα μάτια στο τεράστιο συνωστισμό που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΕ και αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί σε καιρό πανδημίας και να απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα: Τι τους εμποδίζει επιτέλους να κάνουν εδώ και τώρα γενναίες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για όλο το δημόσιο σύστημα Υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΦΥ κ.ο.κ.).

Απαιτούμε άμεσα να πραγματοποιηθούν μαζικά τέστ στους εργαζόμενους του εργοστασίου ΟLYMPIC και στις οικογένειές τους.

Να υπάρχουν συχνότερα διαλείμματα, να προσληφθούν εργαζόμενοι και να μην πέφτει το βάρος σε λίγα χέρια σε περιόδους αύξησης της παραγωγής.

Να μην υπάρξει καμία αρνητική μεταβολή στους όρους εργασίας των εργαζομένων, να διασφαλιστεί το εισόδημα και τα δικαιώματά τους. Να μην πειραχτεί η κανονική τους άδεια όσο διάστημα θα παραμείνει κλειστό το εργοστάσιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και διαρκή ετοιμότητα. Με οργανωμένη και συλλογική δράση, μαζί με το Σωματείο μας, να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας της Υγείας και των δικαιωμάτων μας”.