Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 13:01

Προβληματισμός στα Νοσοκομεία της Ηπείρου-Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό από τα Ιωάννινα σε Πρέβεζα, Άρτα και Φιλιάτες

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Ηπείρου μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων, σε οίκο ευγηρίας στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 24 κρούσματα, μεταξύ των φιλοξενουμένων του οίκου ευγηρίας, ορισμένοι από τους οποίους έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα και όπως υπογραμμίζει πλέον στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων δεν υπάρχουν κενές κλίνες και οι ασθενείς διακομιζονται σε αλλα νοσοκομεία της Ηπείρου.

Σήμερα το πρωί έγιναν διακομιδες τεσσάρων ασθενών στα νοσοκομεία της Άρτας, της Πρέβεζας και των Φιλιατών, προκαλώντας έντονο προβληματισμό γιατί όπως είχαμε σημειώσει και σε σχετικό ρεπορτάζ (δείτε εδώ) τα περισσότερα Νοσοκομεία της Ηπείρου (ανάμεσά τους και το ΓΝ Πρέβεζας) αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Της Πρέβεζας μάλιστα αντιμετωπίζει και σοβαρά κτιριακά προβλήματα για να νοσηλεύσει τέτοια περιστατικά.

Όπως αποδεικνύεται και στην πράξη -όπως κατήγγειλαν κόμματα της αντιπολίτευσης και Σύλλογοι Εργαζομένων σε υγειονομικές μονάδες- η Κυβέρνηση έκανε ελάχιστα και καθυστέρησε σημαντικά στο να σχεδιάσει το λεγόμενο “δεύτερο κύμα” που είναι σε εξέλιξη.