Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 16:36

Συμβολικός αποκλεισμός του Δημαρχείου Πάργας από τους αγροτοκτηνοτρόφους

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου Πάργας στο Καναλάκι προχώρησαν το μεσημέρι οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι. Ο Δήμαρχος Πάργας, Αθανάσιος Λιόλιος εξέφρασε την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα τους.

Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο, Σωτήρης Γάκης, έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (προ ημερησίας διάταξη) το θέμα των προβλημάτων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στη συγκεκριμένη περιοχή.

Συγκεκριμένα έβαλε για συζήτηση προκειμένου να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, τα εξής ζητήματα:

Να καταργηθούν τα παράνομα χαράτσια που έχει επιβάλλει ο Δήμος στους στάβλους.

Να αλλάξει ο πολεοδομικός σχεδιασμός του Δήμου προκειμένου οι κτηνοτρόφοι της  περιοχής να μπορέσουν να βγάλουν άδειες για στάβλους.

Να μειώσει ο Δήμος συνολικά τα ανταποδοτικά τέλη που έχουν επιβληθεί σε σπίτια και στάβλους) στους αγροτοκτηνοτρόφους.

Να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα και τους δρόμους.

DSC 0312

Ο Δήμαρχος και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων (πλην ενός) δεν δέχτηκαν να συζητήσουν τα πρώτα τρία ζητήματα ενώ συμφώνησαν να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης.

Ο κ. Γάκης απέσυρε στη συνέχεια το ψήφισμα, καταγγέλλοντας κοροϊδία από πλευράς σύσσωμου σχεδόν του Δημοτικού Συμβουλίου, πρωτοστατούντος του Δημάρχου.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζει πως: «Τέτοια συμπαράσταση, δεν έχουν ανάγκη ούτε οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, ούτε κανένα άλλο αγωνιζόμενο τμήμα του εργαζόμενου λαού», ενώ για τη στάση του Δημάρχου έξω από το Δημαρχείο, αναφέρει: «Τα λόγια είναι ανέξοδα! Μόνο που οι μάσκες κάποια στιγμή πέφτουν και ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση με το ποιοι είναι μαζί σου και ποιοι απέναντι (άσχετα από τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη)!».