Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 10:42

“Κόβει” προγραμματισμένα χειρουργεία το ΓΝ Πρέβεζας - “Φλερτάρει” με υπηρεσιακό... lockdown σε περίπτωση “απωλειών” στο προσωπικό του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πανηπειρωτικό σχεδιασμό (;) της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δευτέρου κύματος της πανδημίας, που μέχρι στιγμής έχει αναδείξει σοβαρές πολιτικές ευθύνες του Υπουργείου, της 6ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Νοσοκομείου, για τις αδυναμίες και τις ελλείψεις (δείτε ΕΔΩ).

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η 6η ΥΠΕ έχει ήδη ειδοποιήσει το Νοσοκομείο για “κόψιμο” των προγραμματισμένων χειρουργείων σε ένα μεγάλο ποσοστό, ενώ δεν αποκλείεται το μέτρο να επεκταθεί στο σύνολο των προγραμματισμένων χειρουργείων, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Την ίδια ώρα “κερδίζει πόντους” το σενάριο να μετατραπεί η παθολογική κλινική σε αποκλειστική κλινική covid και οι νοσηλευόμενοι να μεταφερθούν στη χειρουργική κλινική, η οποία αλλάζει πλέον και αποκτά “μικτό” χαρακτήρα.

Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται και η μεταφορά ασθενών covid από τα Ιωάννινα, σε ένα κτιριακό συγκρότημα που δε διαθέτει θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Καταλαβαίνει κάποιος ότι το υποστελεχωμένο σε ιατρικό-νοσηλευτικό-τεχνικό-διοικητικό προσωπικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας, αντιμετωπίζει σημαντικά διλήμματα που αφορούν το πιο σημαντικό κομμάτι του σε αυτή τη φάση της πανδημίας. Τους εργαζόμενούς του.

Για παράδειγμα: Πως είναι δυνατόν οι Παθολόγοι του που θα εργάζονται με τους ασθενείς covid, να βλέπουν άλλα περιστατικά; Αν απασχοληθούν μόνο με τα περιστατικά covid, ποιος θα καλύψει το έργο τους στα παθολογικά περιστατικά, μιας και δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο το απαιτούμενο αριθμητικά προσωπικό;

Πως είναι δυνατόν να νοσηλευτούν ασθενείς με κορονοϊό με ασφάλεια στην Πρέβεζα όταν 10 μέρες το μήνα δεν εφημερεύει αναισθησιολόγος;

Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης που έχει βασικό άξονά του το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αναφορικά με το ΓΝ Πρέβεζας, κινείται σε “τεντωμένο σχοινί”. Αν τυχόν υπάρχουν απώλειες στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, το ήδη “προβληματικό” (λόγω σημαντικών ελλείψεων προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής) σύστημα λειτουργίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας θα “κρασάρει”, με αποτέλεσμα η “ναυαρχίδα” του συστήματος υγείας στο Ν. Πρέβεζας να “φλερτάρει” με υπηρεσιακό... lockdown!