Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 16:21

“Πολιτική κόντρα” ανάμεσα σε Αμάραντο και Νίτσα – Αμάραντος: “Είστε απόπαιδο του δικομματισμού” , Νίτσας: “Είστε ο δικαστής οποιασδήποτε άλλης άποψης”

Αν και διαδικτυακή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, εντούτοις είχε και “ζωντανές” πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Το... γάντι σήκωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Σταύρος Αμάραντος, ο οποίος “επιτέθηκε” στην παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”, με αφορμή τη συζήτηση για το Νοσοκομείο Πρέβεζας: “Μια βαράτε στο καρφί και μια στο πέταλο. Λέτε στον κόσμο να πάει στα ιδιωτικά εργαστήρια να κάνει test. Σε ρόλο δραγουμάνου του Χαμουραμπί προσπαθείτε τα παράλογα και τα ανακόλουθα να τα κάνετε λογικά και να περάσουν με μία μαεστρία λαϊκίστικη στην τοπική κοινωνία. Γιατί δε λέτε κε Νίτσα και κε Αμάραντε ότι στηρίζετε την πολιτική του Προέδρου του Νοσοκομείου, την κυβερνητική πολιτική. Τρεις που κατέβηκαν στο συνδυασμό σας είναι στο Δ.Σ.

Η κοινωνία ξέρει να κρίνει. Προσπαθείτε να αποδείξετε ότι είστε επαναστάτες που διεμβολίζετε τον δικομματισμό στο δημοτικό συμβούλιο. Ένα απόπαιδο, ένα εξάρτημα, ένα παράγωγο του δικομματισμού είστε”.

Στην απάντησή του ο Γιώργος Νίτσας ανέφερε:

“Ενδεχομένως ο κ. Αμάραντος να έχει έλλειψη καλής επικοινωνίας λόγω τηλεδιάσκεψης, γιατί τον ακούσαμε να λέει άλλα αντί άλλων. Πότε είπε ο κ. Τάσος Αμάραντος να πάει ο κόσμος σε ιδιωτικά και να κάνει test; Μήπως βρίσκεται σε άλλη συνεδρίαση ή μήπως του τα έγραψε κάποιος και διάβασε ένα κατεβατό χωρίς καν να παρακολουθεί τη συνεδρίαση. Εμάς θα μας κρίνει ο δημότης και ο λαός. Προφανώς για εσάς στη Λαϊκή Συσπείρωση το πρόβλημα είμαστε εμείς και όχι η δημοτική αρχή. Το έχετε αποδείξει και άλλες φορές, δεν είναι η πρώτη φορά.

Εμείς έχουμε μάθει να ενώνουμε το λαό. Εσείς έχετε μάθει να διχάζετε και να αποσυσπειρώνετε, ενάντια στην άλλη φωνή. Νομίζετε ότι θα σηκώσετε το δάκτυλο και θα κρίνετε. Δεν έχετε αυτή την πολυτέλεια. Οφείλετε να σεβαστείτε κάποια στιγμή και τις υπόλοιπες παρατάξεις και να ξέρετε ότι υπάρχουν και άλλοι που διεκδικούν γι' αυτόν τον τόπο. Το κάνετε για δικό σας όφελος. Δεν ξέρω ποιο είναι αυτό...

Εμείς θα επιμείνουμε ότι αντίπαλος δεν είναι η Λαϊκή Συσπείρωση. Τη σεβόμαστε, την τιμούμε, αλλά ο καταγγελτικός λόγος απέναντι σε παρατάξεις που διεκδικούν μας λυπεί. Δε θα συνεχίσουμε, ούτε θα σας ακολουθήσουμε σε αυτή την κατρακύλα. Εμείς είμαστε μία παράταξη από τη σάρκα του λαού, από τους ανθρώπους που μοχθούν κάθε μέρα, που δεν έχουν κομματική ταυτότητα, δεν υποτάσσονται και δεν παίρνουν... χαρτάκι για να έρθουν εδώ, γιατί έτσι τους επιβάλλει ένα κόμμα. Δεν δίνουμε διαπιστευτήρια σε κανένα κόμμα. Ούτε υποτασσόμαστε σε μικροσυμφέροντα. Προσπαθείτε συνέχεια να είστε ο δικαστής οποιασδήποτε άλλης άποψης στο δημοτικό συμβούλιο”.