Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 12:02

Αποφασίστηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου Πρέβεζας με την Enterprise Greece για πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Κανάλι

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε. (ENTERPRISE GREECE)», σύμφωνα με την αριθμ. 513/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η υπογραφή του MOU για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Κανάλι Πρέβεζας, που αποκάλυψε με αποκλειστικό του ρεπορτάζ το atpreveza.gr, συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους των παρατάξεων “Ο Δήμος της Καρδιάς μας”, “Δημοτική Ανατροπή”, αλλά και τη θετική ψήφο με επισημάνσεις των παρατάξεων “Δημοτική Συνεργασία” και “Στροφή στο Μέλλον". Η παράταξη "Ανάπτυξη Τώρα" κατέθεσε τη δική της πρόταση.

Καταψήφισαν το Μνημόνιο, οι παρατάξεις “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”.

Και από αυτή τη συνεδρίαση αποδείχθηκε μία... βιασύνη του Δημάρχου Πρέβεζας να “κλείσει” το συγκεκριμένο θέμα. Μέσα σε διάστημα 1,5 μηνός, έφερε το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης 1 φορά στην οικονομική επιτροπή και άλλες 2 φορές σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, για να εξασφαλίσει τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Προ της συνεδρίασης μάλιστα είχε συζητήσει αρκετές φορές με δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής άλλων παρατάξεων, δείχνοντας μεγάλη “πολιτική σπουδή” για να "περάσει" το θέμα με ευρεία συναίνεση, χωρίς να υπάρχουν εισηγήσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας, ούτε σχετική διαβούλευση ειδικά στην τοπική κοινότητα.