Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 17:11

Νέες ζημιές στην Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου από τις βροχοπτώσεις

Nέες  ζημιές προκάλεσαν στην παραλιακή  ζώνη της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου οι έντονες  βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στους οικισμούς της Λυγιάς και του Βράχου   όπου σημειώθηκαν  κατολισθήσεις και καθιζήσεις  σε αρκετά σημεία.

Τα νερά παρέσυραν μεγάλους όγκους λάσπης και χώματος  σε ξενοδοχειακή μονάδα του  Βράχου  ενώ  έχει δημιουργηθεί και δυσκολία πρόσβασης σε κατοικίες του οικισμού της Λυγιάς.

Τα  σημεία  που παρουσιάζουν προβλήματα επισκέφθηκε ο  Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου  Παντελής Μπαρτζώκας,  πλαισιωμένος από  μηχανικούς  προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση.

Όπως επισημαίνει ο  κ.Μπαρτζώκας η περιοχή επλήγη για μια ακόμη φορά από έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση και  οι  όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν με ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε να μην προκληθούν μεγαλύτερα  προβλήματα.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης  έθεσε  και πάλι  το αίτημα της έκτακτης χρηματοδότησης  του Δήμου  προς το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας την διαβεβαίωση  ότι θα δοθούν πιστώσεις  για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.

«Βρισκόμαστε  σε συνεχή επαφή για την εξεύρεση κονδυλίων  προκειμένου να  δώσουμε  οριστικές λύσεις στα  προβλήματα»,  τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας χαρακτηρίζοντας ως προτεραιότητα την  αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου στον Μύτικα καθώς και την   μετεγκατάσταση της οικογένειας από την Κρυοπηγή το σπίτι της οποίας έχει κριθεί ακατάλληλο λόγω της διάβρωσης που  προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις.