Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 12:52

Σε πλήρη εξέλιξη το Σχέδιο Δράσης κατά Covid στο Δήμο Πρέβεζας – Έχει γίνει “χαρτογράφηση” των ύποπτων περιστατικών

Με αφορμή το θετικό κρούσμα κορονοϊού που καταγράφηκε σε εργαζόμενο στο εργοτάξιο του Δήμου Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ), το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Γενικό Συντονιστή Διαχείρισης Κρουσμάτων COVID 19 του Δήμου Πρέβεζας και Αντιδήμαρχο του Δήμου Γιάννη Δαρδαμάνη.

Από όσα μας μετέφερε ο κ. Δαρδαμάνης, το Σχέδιο Δράσης κατά Covid στο Δήμο Πρέβεζας είναι σε πλήρη εξέλιξη (δείτε το αναλυτικά ΕΔΩ).

Έχουν ήδη “χαρτογραφηθεί” 3 “ύποπτες εστίες” σε υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας (υπάλληλοι που είχαν θετικό κρούσμα στο στενό τους περιβάλλον) και έχουν ακολουθηθεί τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, με άδειες και ρεπό εργαζομένων, ώστε να παραμείνουν σπίτια τους και να παρακολουθούνται σε συνεννόηση με το γιατρό τους.

Αναφορικά με το κρούσμα στο εργοτάξιο Πρέβεζας, ο κ. Δαρδαμάνης τόνισε ότι από την Τετάρτη είχε εντοπιστεί ως “ύποπτο” και είχε ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται και η ιχνηλάτηση των επαφών του. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι έχει βγει θετικό το test. Ακολούθησαν οι απολυμάνσεις των χώρων, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία και με τον Ιατρό Εργασίας και τον ΕΟΔΥ.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ''χαρτογράφηση'' που έχουμε κάνει στις ''εστίες'' που έχουν προκύψει στις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας είναι ιδιαιτέρως προσεκτική και με γρήγορες κινήσεις”, ανέφερε ο κ. Δαρδαμάνης προσθέτοντας ότι ο Δήμος υλοποιεί στο 100% το Σχέδιο Δράσης.

Παράλληλα, ο κ. Δαρδαμάνης τόνισε πως ο ίδιος με το ρόλο του Γενικού Συντονιστή Διαχείρισης Κρουσμάτων COVID 19 του Δήμου Πρέβεζας, έχει κάνει συστάσεις και σε ιδιωτική εταιρεία που εκτελεί εργασίες εντός αστικού ιστού, σε διάφορα σημεία της Πρέβεζας.

Σκοπός του σχεδίου διαχείρισης περιστατικού COVID-19 είναι η καθιέρωση ενός κοινού και ομοιόμορφου πλαισίου για την αντιμετώπιση του COVID-19 σε όλους τους χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία του προσωπικού που υπηρετεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας καθώς και των επισκεπτών, όπως επίσης και για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, στην περίπτωση που το ως άνω προσωπικό ή μέλη της οικογένειας τους εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχα, πυρετό, δύσπνοια, αίσθηση κόπωσης, μυϊκούς πόνους κλπ) ήπια ή πιο σοβαρά.