Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 20:29

Θετική η αντιπυρική περίοδος για την Ήπειρο, με αρνητική πρωτιά για την Πρέβεζα

Το μεγαλύτερο ποσοστό καμένων δασικών εκτάσεων στην Ήπειρο είχε ο Νομός Πρέβεζας στη φετινή αντιπυρική περίοδο σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης μέσω τηλεδιάσκεψης.

suntonistiko

Σύμφωνα με τον κ. Βασδέκη μπορεί σε γενικές γραμμές η φετινή αντιπυρική περίοδος να ήταν ικανοποιητική για την Ήπειρο, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν υπήρχαν πολλά συμβάντα και καμένες εκτάσεις, ωστόσο η Πρέβεζα δυστυχώς “κατέλαβε” την πρωτιά σε καμένα στρέμmατα κυρίως σε δασικές εκτάσεις.

Πιο συγκεκριμένα σε όλη την Ήπειρο φέτος είχαμε περίπου 2.300 στρέμματα καμένες δασικές εκτάσεις, εκ των οποίων τα 1500 ήταν στην Πρέβεζα.

“Το γεγονός συζητήθηκε και στα τοπικά όργανα τα οποία συγκλήθηκαν την εποχή εκείνη και πιστεύω ότι για να πάμε καλύτερα του χρόνου θα πρέπει να γίνει μία οργάνωση μεγαλύτερη και ίσως και να προσέξουμε να βρούμε τα αίτια τα οποία οδηγούν σε αυτήν την πρωτιά που είχε φέτος η Πρέβεζα” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασδέκης