Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 19:39

7 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Πρέβεζας-Απαγόρευση μετακινήσεων από 21:00 έως 05:00 από τις 13 Νοεμβρίου

2752 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 297 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ καταγράφονται 43 ακόμη θάνατοι.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, καταγράφηκαν:

- 7 κρούσματα καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

- 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Την ίδια στιγμή νέα μέτρα κατά του κορονοϊού σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ετσι, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα ισχύει:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 σε όλη τη χώρα. Στο διάστημα αυτό επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για εργασία, υγεία και μικρή βόλτα κατοικιδίου. Το μικρή βόλτα κατοικιδίου αφορά σε περιοχή πολύ κοντά στο σπίτι. Οσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, ενώ όσον αφορά στα θέματα υγείας επιτρέπεται η έξοδος μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.

Τηλεργασία: Κάθε Οργανισμός υποχρεούται να λειτουργεί με το άκρως απαραίτητο προσωπικό και να διαθέτει έκθεση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο Ν Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι εντείνονται πλέον οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις για να διαπιστωθεί αν τηρείται το μέτρο, ενώ έκανε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να περιορίσουν τους καλεσμένους στα τηλεοπτικά στούντιο.

Αθληση: Το «μετακίνηση 6», όπως διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν αφορά άθληση σε αθλητικά σωματεία, αλλά σε ατομική άσκηση και μέχρι 3 άτομα με αποστάσεις και σε μικρή απόσταση από το σπίτι.