Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 11:11

Κλίμα εκφοβισμού και “τρομοκρατίας” εργαζομένων καταγγέλλεται στο ΓΝ Πρέβεζας

Αναστάτωση επικράτησε τις πρωινές ώρες στο χώρο του ΓΝ Πρέβεζας, με το Σύλλογο Εργαζομένων να πραγματοποιεί παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου και στην προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, καταγγέλλοντας εκφοβισμό και τρομοκρατία.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, το πρωί στους χώρους του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο και της γενικότερης κινητοποίησης των υγειονομικών σε όλη την Ελλάδα, διακινήθηκε από ομάδα εργαζομένων κείμενο προς συλλογή υπογραφών, το οποίο κατήγγειλε τις εργασιακές συνθήκες στο Νοσοκομείο, επιβεβαίωνε τις ελλείψεις που υπάρχουν και καλούσε τα στελέχη του Νοσοκομείου να πάρουν θέση. Το κείμενο είχε τη στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων και συγκέντρωσε περί τις 30-40 υπογραφές.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, μας επιβεβαίωσε το γεγονός, αναφέροντας πως ο Σύλλογος δέχθηκε καταγγελίες από εργαζομένους πως υπήρξε εκφοβισμός για πειθαρχικά μέτρα από την προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία γενικότερη αναστάτωση.

Ακολούθως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στην προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, όσο και στο διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, κάνοντας λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στο Νοσοκομείο, το οποίο δεν θα περάσει...

Ο Σύλλογος μάλιστα αναμένεται να τοποθετηθεί και επίσημα για τα σημερινά γεγονότα με ανακοίνωσή του...