Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 12:01

Οραματικό project για να βάλει βάσεις η Πρέβεζα ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός φιλικός για παιδιά

Το “πράσινο φως” για να προχωρήσει ένα οραματικό project του Δήμου Πρέβεζας, ώστε να γίνει η Πρέβεζα φιλικός τουριστικός προορισμός για παιδιά, έδωσε η οικονομική επιτροπή εγκρίνοντας την Πέμπτη τις τεχνικές προδιαγραφές της παροχής υπηρεσιών υλοποίησης των παραδοτέων της συγκεκριμένης δράσης.

Ο Δήμος Πρέβεζας στο πλαίσιο του προγράμματος ADRION 2014-2020, συμμετέχει στην υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Child Friendly Destinations» και με ακρωνύμιο «WONDER». Στο έργο συμμετέχουν οι Municipality of Fano (Δήμος Fano) ως επικεφαλής εταίρος και ως εταίροι οι Municipality of Velenje (Δήμος Velenje), PB3 – Tourism Organisation of Herceg Novi (Οργανισμός Τουρισμού Herceg Novi), PB4 – Municipality of West Achaia (Δήμος Δυτικής Αχαΐας), PB5 – Observatory for Children and Youth Rights (Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των Παιδιών και των Νέων), PB6 – City of Novigrad – Citta nova (Πόλη του Novigrad – Citta nova), PB7 – DEVELOPMENT CENTRE NOVOMESTO, Counseling and Development, Ltd. (ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ NOVOMESTO, Συμβουλευτική και Ανάπτυξη, ΕΠΕ), PB8 – Municipality of Cervia (Δήμος Cervia), PB9 – City of Dubrovnik development agency (Αναπτυξιακός οργανισμός πόλης του Dubrovnik), PB10 – Municipality of Preveza (Δήμος Πρέβεζας). Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας: Βιώσιμη Περιοχή (Sustainable Region)και στη Θεματική Προτεραιότητα: Προώθηση της βιώσιμης αξιοποίησης και διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ως αναπτυξιακών πόρων στην περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου (Promote the sustainable valorization and preservation of natural and cultural heritage as growth assets in the Adriatic-Ionian area). Η Πράξη Wonder έχει προϋπολογισμό 1.442.450,00€, ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Πρέβεζας είναι 140.788,00€ και χρηματοδοτείται κατά 85% από πόρους του προγράμματος και κατά 15% από εθνικούς πόρους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Πρόκειται για μία δράση που σχεδιάστηκε αποκλειστικά από το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας, επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η πιλοτική δράση θα εκπονηθεί συνδυάζοντας μια πολυεπίπεδη προσέγγιση του θέματος με την εμπλοκή των τοπικών ενδιαφερομένων μερών και θεματικά θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον μια σειρά από δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αθλητισμό, την ευεξία και την υγιεινή διατροφή, κ.λπ.

Ο γενικός στόχος του έργου WONDER είναι να αυξήσει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα των προορισμών της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, μέσω μιας φιλικής προς τα παιδιά προσέγγισης, με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας των πόλεων και της τουριστικής προσφοράς (διακυβέρνηση, περιβάλλον και υπηρεσίες), με την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων συμμετοχικών μεθόδων με βάση και θέμα τα παιδιά.