Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 15:16

Θετικό κρούσμα covid σε εκπαιδευτικό στο δημοτικό σχολείο Καναλίου

Με ανοικτά τα δημοτικά σχολεία και στο Νομό Πρέβεζας ήταν κάτι παραπάνω από μαθηματικά βέβαιο ότι θα καταγραφεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού και σε σχολική μονάδα της περιοχής μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τέτοιο επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφηκε στο δημοτικό σχολείο Καναλίου. Εκπαιδευτικός που εργάζεται εκεί είχε ενημερώσει το διευθυντή της σχολικής μονάδας ότι δεν αισθάνεται καλά από την Τρίτη.

Στο μεταξύ έκανε και test covid, το οποίο έμαθε σήμερα από τον ΕΟΔΥ πως βγήκε θετικό και ενημέρωσε αρμοδίως το διευθυντή του σχολείου, ο οποίος κίνησε διαδικασίες απολύμανσης των χώρων σήμερα, προχώρησε σε ό,τι ακριβώς αναφέρεται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ενημέρωσε με τη σειρά του τον προϊστάμενο της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας Γιώργο Μότσιο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μότσιο μας τόνισε ότι ο διευθυντής του σχολείου και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας ενήργησαν με βάση όσα αναφέρονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η εκπαιδευτικός θα παραμείνει σε κατ' οίκον καραντίνα, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και η διεύθυνση βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, μήπως υπάρξει ενδεχόμενο να γίνουν τη Δευτέρα test covid και στο λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό που εργάζεται στο σχολείο.