Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 19:58

“Έσπασε” και στην Πρέβεζα το μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων – Γιορτάστηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου (pics)

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις και αποφεύγοντας τον παραμικρό συνωστισμό κόμματα, φορείς και οργανώσεις πραγματοποίησαν και στην πόλη της Πρέβεζας εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 47ης επετείου της φοιτητικής εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, αψηφώντας το μέτρο που επέβαλε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων.

IMG 6607

Στις 5 το απόγευμα εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, του Κινήματος Αλλαγής, του Δήμου Πρέβεζας, του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και λοιπών υπαλλήλων δήμου Πρέβεζας και του σωματείου καθαριστριών Πρέβεζας κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Κεντρική Αγορά της Πρέβεζας.

IMG 6628

Ακολούθως στις 5.30μ.μ. στην Πλατεία Ανδρούτσου συγκεντρώθηκαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΝΑΡ, του Ανυπότακτου Μαθητή, της δημοτικής παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”, του Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας και εκπρόσωποι σωματείων. Πραγματοποιήθηκαν σύντομες ομιλίες και οι συγκεντρωμένοι ανά τριάδες και τηρώντας τις αποστάσεις και τα υγειονομικά μέτρα κατευθύνθηκαν στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης όπου κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια.

M79A8063

Τη δική του συγκέντρωση οργάνωσε στις 6μ.μ. στο Μνημείο Ηρώων στην Πρέβεζα, το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι δεκάδων ταξικών σωματείων, φορέων, οργανώσεων και επιτροπών που συσπειρώνονται σε αυτό, ενώ αναρτήθηκε και μεγάλο πανό που “ξεδιπλώθηκε” από το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Πραγματοποιήθηκε ομιλία και απαγγελία ποιημάτων, ενώ έγιναν καταθέσεις λουλουδιών και στεφάνων για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

M79A8081

Στις 6.30 στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας κατέθεσαν λουλούδια προς τιμήν των αγωνιστών της φοιτητικής εξέγερσης του '73.

M79A8096

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο υπήρχε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, η οποία παρέμεινε στο σημείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων.

M79A8073

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων