Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 11:02

Σε εξέλιξη η διαμόρφωση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Πρέβεζας

Μία εξαιρετικά κρίσιμη διαδικασία αναφορικά με το “μείγμα” διοίκησης και τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο λόγος για την επεξεργασία τροποποίησης και σύνταξης νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Πρέβεζας, το πως θα διαμορφωθούν δηλαδή οι υπηρεσίες και τα τμήματα, ώστε να μπορεί ο οργανισμός να αποδώσει καλύτερα.

Για το σκοπό αυτό το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας έχει ορίσει διαπαραταξιακή επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι:

Ιωάννης Δαρδαμάνης

Ευάγγελος Γιαννουλάτος

Ιωσήφ Στύλος

Φώτιος Ζέρβας

Χρήστος – Ευκλείδης Φονταράς

Χρύσανθος Κυριαζής

Ταξιάρχης Κωστόγιαννης

Χαράλαμπος Κακιούζης

Η επιτροπή συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής με βάση το προσχέδιο που έχει εκπονηθεί από το Δήμο και πάνω στο οποίο έγιναν παρατηρήσεις από τα μέλη της επιτροπής. Το σχέδιο που θα διαμορφωθεί θα δοθεί προς διαβούλευση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ακολούθως θα αποσταλεί προς έγκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως με έγγραφό του το Υπουργείο Οικονομικών διαβίβασε το Μάρτιο προσωρινή έκθεση αποτελεσμάτων του τακτικού διαχειριστικού Ελέγχου και επιτάσσει τροποποιήσεις σε έναν Οργανισμό που είναι αρκετά παλιός.

Επιπροσθέτως, οι υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας, λόγω και των πολιτικών των Μνημονίων παρουσιάζουν δομικά προβλήματα, όπως:

-Υποστελέχωση

-Γήρανση του προσωπικού

-Μη εξειδικευμένο προσωπικό.

Με το νέο Οργανισμό υπάρχει πρόβλεψη ότι θα “ανοίξουν” κάποιες θέσεις εργασίας, κάτι που είναι πολύ θετικό για την ανανέωση αρχικά του Οργανισμού.