Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 17:17

Στην ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού στοχεύει ο Δήμος Πρέβεζας

Φωτό από τον Οκτώβριο του 2016 όταν 320 ποδηλάτες από τη Γερμανία βρέθηκαν στην Πρέβεζα με κρουαζιερόπλοιο Φωτό από τον Οκτώβριο του 2016 όταν 320 ποδηλάτες από τη Γερμανία βρέθηκαν στην Πρέβεζα με κρουαζιερόπλοιο

Στην ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού στοχεύει ο Δήμος Πρέβεζας μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ποδηλατικού τουρισμού Biketify.

Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ο Δήμος Πρέβεζας έχει και ιστορία και ποδηλατική κουλτούρα και αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ενός πλήρους φιλόξενου και σύγχρονου προορισμού για το δημοφιλή στην Ευρώπη εναλλακτικό ποδηλατικό τουρισμό. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επικοινωνία για τη ψηφιακή πλατφόρμα Biketify με τον επικεφαλή της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, καθηγητή κ. Βλαστό και με το Διαχειριστή της ΑΕΘΩΝ Σύμβουλοι Μηχανικοί, Αλέξανδρο Παπαχαραλάμπους, άναψε το πράσινο φως ώστε ο Δήμος Πρέβεζας όχι απλά να συμμετάσχει ενεργά αλλά να πρωτοστατήσει στη δυναμική αυτή ψηφιακή πλατφόρμα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον ποδηλατικό τουρισμό στην περιοχή.

Η ένταξη της ψηφιακής πλατφόρμας Biketify στο σχεδιασμό του Δήμου Πρέβεζας, που αποτελεί μέρος του “δικτύου ποδηλατοδρόμων που διατρέχουν την Ευρώπη «EUROVELO»,προσφέρει τη δυνατότητα σε όλες τις άμεσα εμπλεκόμενες επιχειρήσεις στο ποδήλατο και στον τουρισμό να πιστοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ από τους δημιουργούς του έργου «ΑΕΘΩΝ» Σύμβουλοι Μηχανικοί και την Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, ώστε να εξελιχθούν και να ενταχθούν ως ενεργά σημεία εξυπηρέτησης, φιλοξενίας και παροχής υπηρεσιών στους τουρίστες ποδηλάτες αλλά και στους ποδηλάτες της περιοχής.

Η Δημοτική αρχή Πρέβεζας έχει σε υψηλή προτεραιότητα την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για τους ποδηλάτες και την ασφαλή ποδηλασία και στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιήσει και κεφαλαιοποιήσει κάθε πρόγραμμα και εργαλείο που διατίθεται προς αυτή την ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο και για ΔΩΡΕΑΝ πιστοποίηση συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο: https://docs.google.com/forms/d/1Katt9AAVnlT63hfZKGuc4VYSK6-PFtw-0W6T0uWSgNo/prefill

bike

Οι υπεύθυνοι του biketify από την πλευρά τους σε σχετική ανάρτηση σημειώνουν πως έγινε ήδη η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στην οποία εκτός από το δήμαρχο Πρέβεζας συμμετείχαν και ο κ. Δημήτρης Ευθυμίου πρόεδρος της Συνομοσποδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, ο κ. Χαλκίδης Πολύκαρπος πρόεδρος της Νέας Ένωσης ξενοδόχων Πρέβεζας ο οποίος είχε ήδη κάνει συναντήσεις με τους υπέυθυνους της πλατφόρμας (δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) και ο κος Σπύρος Κανιώρης Ιδρυτής του συλλόγου «Φίλων του Ποδηλάτου Πρέβεζας»

"Οι πιλότοι μας ξεκίνησαν! Πρώτος σταθμός μας ο Δήμος Πρέβεζας, όπου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση μας με φορείς επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για τον ποδηλατικό τουρισμό και την πιστοποίηση Biketify.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν, ο Δήμαρχος του Δήμου Πρεβέζης Νίκος Γεωργάκος, ο κ. Δημήτρης Ευθυμίου πρόεδρος της Συνομοσποδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, ο κ. Χαλκίδης Πολύκαρπος πρόεδρος της Νέας Ένωσης ξενοδόχων Πρέβεζας και ο κος Σπύρος Κανιώρης Ιδρυτής του συλλόγου «Φίλων του Ποδηλάτου Πρέβεζας».
Oι συμμετέχοντες σύλλογοι θα ενημερώσουν τις επιχειρήσεις ώστε να ξεκινήσουν την διαδικασία πιστοποίησης Biketify εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και να συμμετέχουν στο Biketify οικοσύστημα του ποδηλατικού τουρισμού. Σας ευχαριστούμε πολύ και συνεχίζουμε στα επόμενα βήματα" αναφέρει η σχετική ανάρτηση.