Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 18:56

Συνέλευση Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας: "Να μην πληρώσουν ο λαός και οι εργαζόμενοι-Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο την Πέμπτη 26 Νοέμβρη"

Η Συνέλευση Συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

NA MHN ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

Η πανεργατική απεργία της Πέμπτης είναι ένα μεγάλο βήμα στον αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες

  • για το δικαίωμά μας στην ζωή και την υγεία, ενάντια στην άθλια κυβερνητική πολιτική που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία στο όνομα των επιχειρηματικών συμφερόντων
  • για το δικαίωμα στη δουλειά, στους αξιοπρεπείς μισθούς και στις συμβάσεις, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα Βρούτση
  • ενάντια στο όργιο καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση για να απαγορεύσει τις πορείες του Πολυτεχνείου.

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται φανερό που οδηγούν οι κυβερνητικές επιλογές:

- Η πανδημία είναι εκτός ελέγχου. Το ΕΣΥ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Όμως η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τη δημόσια υγεία , δίνει λεφτά για τους τραπεζίτες, για εξοπλισμούς και την αστυνομία.

- Με το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που ετοιμάζει ο υπουργός Εργοδοσίας Βρούτσης, χιλιάδες εργαζόμενοι θα υποχρεώνονται πλέον να δουλεύουν και τις Κυριακές. Το οχτάωρο ουσιαστικά καταργείται και γίνεται δεκάωρο (το οποίο ήδη έχει μετατραπεί σε απλήρωτο 12ωρο στο χώρο του τουρισμού-επισιτισμού) το ίδιο και οι υπερωρίες. Απαγορεύεται η περιφρούρηση της απεργίας, οι καταλήψεις χώρων δουλειάς και οι απεργιακές φρουρές. Το προσωπικό ασφαλείας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% και οι απεργίες θα αποφασίζονται ηλεκτρονικά και όχι δια ζώσης!!! Η πρόταση νόμου του Βρούτση αποτελεί συνέχεια του αντιδραστικού νόμου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο προκήρυξης της απεργίας

Η κυβέρνηση με την καθημερινή της πρακτική αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται να λάβει κανένα απολύτως μέτρο γενναίας ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι πως θα περάσει περισσότερα αντεργατικά μέτρα τώρα που λαός δεν μπορεί αντιδράσει λόγω κορωνοϊού και πως θα επιβάλει την απόλυτη σιωπή όπως το απέδειξε στις 17 Νοέμβρη με το όργιο της αστυνομοκρατίας , της τρομοκρατίας και των συλλήψεων που έστησε.

 

Όλος ο πλούτος που με θυσίες δημιούργησε ο κόσμος της εργασίας, θα πάει στους επιχειρηματίες, τους μεγαλοκλινικάρχες, τους πετρελαιάδες και στους εμπόρους όπλων.

Δε θα πάει για γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς, δημόσια αγαθά, μισθούς και συντάξεις. Όλα τα βάρη του lockdown και της υγειονομικής κρίσης θα φορτωθούν στο λαό, με ανεργία, φτωχοποίηση, μισό μισθό και διπλάσια εκμετάλλευση.

Εννιά μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά και περιορίζεται σε φτηνού τύπου εκκλήσεις στους πολίτες να κάνουν τα αυτονόητα για τα οποία έχει αποδειχτεί ότι δε χρειάζονται υποδείξεις.

 

 

Παλεύουμε για:

1) Να αποσυρθεί ο νόμος Βρούτση.

2) Υγειονομική προστασία όλων των εργαζομένων. Δωρεάν μέσα προστασίας στους χώρους δουλειάς. ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΝΤΟΥ (στα εργοστάσια, στις αποθήκες, στα γραφεία, στα χωράφια). Θωράκιση της δημόσιας υγείας. Αύξηση του ΑΕΠ για το ΕΣΥ στο 7%. Κάλυψη όλων των κενών στην υγεία. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

3) 15 μαθητές ανά τάξη και όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων.

4) Νομοθετική απαγόρευση απολύσεων (ειδικά εν μέσω πανδημίας οι απολύσεις συνιστούν τη μέγιστη αθλιότητα!). Να καταργηθούν οι συμβάσεις έργου (μπλοκάκια) και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

5) Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες, το μισό μισθό, την περικοπή αδειών. Οι μέρες καραντίνας ή ανάρρωσης από τον covid 19 να πληρώνονται κανονικά. Όχι στην απόκρυψη κρουσμάτων για το κέρδος

6) Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού. Κανένας μισθός κάτω από 800 ευρώ καθαρά. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις.

7) Επίδομα ανεργίας μέχρι την λήξη της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη ασφαλιστικά και υγειονομικά δικαιώματα.

8) Όχι στους πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών λαϊκής οικογένειας.

9) Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες.

 

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι άνεργες και άνεργοι

Δεν πρέπει να κυριαρχήσει η απογοήτευση και η μοιρολατρία. Τα πράγματα φαντάζουν δύσκολα αλλά είναι πολύ απλά. Για να ενισχυθεί η δημόσια υγεία πρέπει να χάσουν τα κέρδη, να μπλοκάρεται η δημοσιονομική προσαρμογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Για να μην εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι πρέπει να διαγραφεί το χρέος, να μειωθούν οι πολεμικές δαπάνες, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα συσσωρευμένα κέρδη του, να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες την κρίση όχι οι εργαζόμενοι και ο λαός.

 

Εργαζόμενες , εργαζόμενοι άνεργες και άνεργοι

Δεν αρκούν οι αποκαλύψεις, οι καταγγελίες και οι αναλύσεις. Απαιτείται συνδικαλιστικό σχέδιο που να το υπηρετήσουν ενιαία όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις με ισότιμη κοινή δράση υπερβαίνοντας το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown που προωθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ αλλά και το Εργατικό Πρέβεζας που αρνήθηκε να πάρει απεργιακή απόφαση βάζοντας πλάτη στη πολιτική της κυβέρνησης .

Τη Πέμπτη 26 Νοέμβρη (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) σας καλούμε στο δρόμο της ανυπακοής, του αγωνιστικού συντονισμού με το αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων που θα διαμορφώνεται με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας

 

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ