Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 13:07

Βαγγέλης Κύρλας στο atpreveza.gr: “Στις αρχές του 2021 το εμβόλιο για τον κορονοϊό” - Τι θα ισχύσει για τη διαδικασία...

Το μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας και εκπρόσωπος του Συλλόγου στον πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο Βαγγέλης Κύρλας, μίλησε στο atpreveza.gr για τις εξελίξεις γύρω από το νέο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο αναμένεται να έρθει και στη χώρα μας.

Στις αρχές του νέου έτους υπολογίζεται ότι θα έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε.  Η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει βάσει των συμβάσεων που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες και υπολογίζεται ότι η ΕΕ θα προμηθευτεί 1,1 δισ. Δόσεις. Αρκετά εκατομμύρια αντιστοιχούν και στη χώρα μας. Μένει να λυθούν και ζητήματα όπως το πως θα αποθηκεύονται και θα μεταφέρονται τα εμβόλια”, μας ανέφερε ο κ. Κύρλας και πρόσθεσε:

Ο εμβολιασμός σε πρώτη φάση θα γίνεται σε ειδικά εμβολιαστικά κέντρα, που θα οριστούν σε όλη την Ελλάδα. Σε δεύτερο στάδιο αναμένεται να μπουν και οι φαρμακοποιοί στη διαδικασία του εμβολιασμού, όπως και με τα εμβόλια της γρίπης, πάντα με τη συνταγογράφηση να γίνεται από γιατρό. Προτεραιότητα και σε αυτή την περίπτωση θα έχουν -σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε- το υγειονομικό προσωπικό, οι ευπαθείς ομάδες και όσοι είναι άνω των 60 ετών. Σε δεύτερη φάση οι υπόλοιποι. Σύντομα θα ξεκαθαρίσουν όλες οι λεπτομέρειες της διάθεσης του εμβολίου και της διαδικασίας του εμβολιασμού”.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι  ο πολίτης θα κλείνει αυτόματο ραντεβού μέσω SMS για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όπως αποκάλυψε, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ μένει να ξεκαθαρίσει αν ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός ή προαιρετικός.