Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 09:48

Επιστολή ΠΟΕΔΗΝ σε Κικίλια-Κοντοζαμάνη για το ΓΝ Πρέβεζας: “Ποιος θα διασωληνώσει ασθενείς με κορωνοϊό εάν χρειασθεί; - Απαράδεκτα πράγματα εν μέσω πανδημίας”

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία), αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες στο ΓΝ Πρέβεζας.

Η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία στάλθηκε στο Υπουργείο μαζί με το κείμενο υπογραφών των εργαζομένων που διαμαρτύρονται και τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων, αναφέρει:

“ΑΘΗΝΑ 25/11/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3746

 

ΠΡΟΣ:

1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

 

Κύριοι Υπουργοί,

Στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρεβέζης νοσηλεύονται 4 κρούσματα κορωνοϊού.
Διακομίστηκαν χωρίς καμία προετοιμασία για την διαμόρφωση ασφαλούς χώρου νοσηλείας τους και μάλιστα με προφορική εντολή του Διοικητή χωρίς την συναίνεση των ιατρών που έκριναν ότι είναι επικίνδυνη για διασπορά του ιού η νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.
Νοσηλεύονται σε θαλάμους της Παθολογικής κλινικής στον ίδιο όροφο με άλλες κλινικές (Παιδιατρική, Καρδιολογική).
Το προσωπικό που ασχολείται με τη φροντίδα τους είναι το ίδιο που προσφέρει υπηρεσίες και σε άλλα τμήματα. Το Νοσοκομείο δεν έχει βασικές ειδικότητες προσωπικού για την περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού.
Επί 11 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος. Ποιος θα διασωληνώσει ασθενείς με κορωνοϊό εάν χρειασθεί; Οι εργαζόμενοι συγκέντρωσαν υπογραφές για την ανάδειξη των προβλημάτων και στοχοποιήθηκαν από την Διευθύντρια Νοσηλευτικής.
Η Διευθύντρια αυταρχικά απειλεί τους εργαζόμενους που υπογράφουν στο κείμενο που διακινήθηκε και επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούνται με την νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.
Απαράδεκτα πράγματα εν μέσω πανδημίας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

 

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”.